12.sınıfta sayısaldan eşit ağırlığa geçilir mi?

szoboszlaii

Hectopat
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhaba şu an Anadolu lisesinde 11.sınıf sayısal alanı öğrencisiyim son haftalarda istediğim meslek dallarının değişmesi, sayısal derslere çok da ilgim olmadığını anlamam dolayısıyla eşit ağırlık alanına geçmeye karar verdim, bugün idareye danıştım ve seneye yani 12. sınıfa geçeceğimiz zaman tekrar alan seçimi yapacağımızı ve ancak o zaman geçebileceğimi söyledi, 12. sınıf sizce 12. sınıfta eşit ağırlığa geçtiğimde her şey için çok mu geç olacak? Ve şu an ne yapmalıyım hangi alana çalışmalıyım?

İşiniz zor hem sayısal derslere çalışmanız lazım karne puanı için hem de eşit ağırlığa geçicekseniz eşit ağırlık derslerine kolay gelsin ama çalışırsanız başabilirsiniz.

Hayır zor değil. Eğer idaren ders programına seçmeli tarih ve seçmeli coğrafya koymadıysa bu derslerin müfredatlarını inceleyip bir yandan çalışırsan daha iyi olur. Ayrıca, sayısal sınıflarda dil bilgisi görülmüyor diye biliyorum senin ayrı olarak dil bilgisi çalışman gerekebilir.

Edebiyat görmüyoruz dil bilgisi görüyoruz.

Hayır zor değil. Eğer idaren ders programına seçmeli tarih ve seçmeli coğrafya koymadıysa bu derslerin müfredatlarını inceleyip bir yandan çalışırsan daha iyi olur. Ayrıca, sayısal sınıflarda dil bilgisi görülmüyor diye biliyorum senin ayrı olarak dil bilgisi çalışman gerekebilir.

YouTube gibi platformlarda 11.sınıf tarih diye izlediğim videolar eşit ağırlıkçıların sorumlu olduğu AYT konuları ile aynı değil mi?

İşiniz zor hem sayısal derslere çalışmanız lazım karne puanı için hem de eşit ağırlığa geçicekseniz eşit ağırlık derslerine kolay gelsin ama çalışırsanız başabilirsiniz.

Zaten kafamı kurcalayan durumda bu, ortalama başarı puanımda çok yüksek değil ve bu sene beni daha da geriye atacak. Eşit ağırlık hedefim 150k.

Son düzenleme:
YouTube gibi platformlarda 11.sınıf tarih diye izlediğim videolar eşit ağırlıkçıların sorumlu olduğu AYT konuları ile aynı değil mi?

Zaten kafamı kurcalayan durumda bu, ortalama başarı puanımda çok yüksek değil ve bu sene beni daha da geriye atacak. Eşit ağırlık hedefim 150k.

150k da OBP için çok uğraşmana gerek yok onun yerine 2-3 net daha fazla yaparsın.(kendin önce başka insanlarınkine ya da hesaplama sitelerine bir göz gezdir hesapla)

İnternete 11. sınıf tarih yazdığın vakit karşına çıkan videolar, TYT ve AYT karma videoları. Senin bir eşit ağırlıkçı veyahut sözel olarak bir de üstüne "Türk Kültür ve Medeniyet Tarihi" dersinin müfredatına hakim olman lazım. İnternete "Türk tültür ve medeniyet tarihi konu anlatımı" yazdığın vakit karşına çıkacaktır ancak benim tavsiyem bulabiliyorsan kitabının pdf'ini vesaire bulup oraları okumak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı