12 vs 16 GB ekran kartı

@Gukkan yeterli. Muhtemelen az miktarda darboğaz olur. İşlemci tabanlı oyunlarda bir tık sorun yaşarsınız da onun dışında sorun olacağını sanmam.

16 GB olarak RX 6800 12 GB olarak RTX düşünüyorum.

RTX 3060 yazmayı unutmuşum.

RX 6800 2K karti diye biliyorum hem VRAM, hem guc, hem ileriye donukluk her şeyiyle on numara bes yildiz sekilde daha ustun.

Yeterli ama isterseniz 5600x düşünün, bütçede sorun yaşamayacaksanız eğer. Fiyat farkı var ama performanstan yana yakınlar 5600 ile. Ramden kısmayın sadece.
Ram 16 GB olarak kalıcak.Fiyatlar hep arttığı için kendimi zorlamadım Ryzen 5 5600'de karar kıldım.

RAM 16 GB olarak kalacak. Fiyatlar hep arttığı için kendimi zorlamadım Ryzen 5 5600'de karar kıldım.

Ama Ryzen 5 5600X yapabilirim.

İşlemci gerektiren oyunlar için en az hangisini alabilirim? Bilgisayarı aldıktan uzun bir zaman sonra tekrardan değiştirebilirim.

İşlemci gerektiren oyunlar için en az hangisini alabilirim? Bilgisayarı aldıktan uzun bir zaman sonra tekrardan değiştirebilirim.
5600 da yeterli, fps oyunlarında az biraz fps farkeder ama ağır yüklü oyunlarda 5 veya 15 arası fark olur en fazla ve oyununa göre değişir, x sürümü ile. Bence 5600x alın ama ram 16 olması ekran kartı için bazı oyunlara yetersiz kalabilir. Sorun yaşarsanız sonradan yükseltme yaparsınız rame. İşlemciye sonradan yükseltme yapmanız saçma olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı