Kardeşim sakallarını doğru kestiğin sürece ister jiletle ister makineyle tıraş ol, sorun yok.
Yaşın ufak olduğu için şu anlık tıraş makinesi almanı öneririm. Powertec Tr-658 alıp geç.
Jiletle kesmek harammış gibi tepki gösterenler de senin yaşıtların, neyin ne olduğunu bilmiyorlar. Tıraş olmaya jiletle başladım, 20'li yaşlarıma kadar jiletle tıraş oldum.
20'lerden sonra jiletin yavaşlığından sıkılıp makineye geçtim. Çoğu yaşıtımdan az sakalım var.
Jiletin bir cacığa zararı olmaz, her sabah tıraş olmadığını varsayıyorum. 2 haftada bir tıraş oluyorsundur zaten, ister jiletle kes ister makineyle. Doğru bir şekilde kes, yeter.
Önerim makine alman ama dediğim gibi.
Jiletle tıraş olacaksan yüz kısmında her zaman yukarıdan aşağı şekilde tıraş ol, yüzünü tıraş ederken aşağıdan yukarı şeklinde jilet vurma suratına. Boğaz kısmında vs. istesen de istemesen de aşağı yukarı, sağ-sol tıraş etmek zorunda kalıyorsun zaten.
Makineyle tıraş olurken de 1 kere yukarıdan aşağı şeklinde kes sakallarını, ardından istersen aşağıdan yukarıya doğru da kesersin. Makinede sorun olmaz.