12 yaşında 176 santimetreden daha ne kadar uzanır?

Yaşım 12, boyum 176, kilom 65. babam 178, annem 172. Cok uzun degiller ama ben böyle oldum. 190'ı geçersin diyorlar. Bu arada hiçbir spor yapmıyorum, boyunu değerlendir diyorlar ama maddi durum yetmiyor. Bir de cok uzun boy denge problemi yapar mı?
Yaşına göre boyun çok iyi takma dostum. Birde şöyle konu açmasanız artık :D
 
Bildiğim kadarıyla bazı hastanelerde bunun için ölçüm yapıyorlar. Bileğinde iki şey (ne olduğunu bilmiyorum) birleşene kadar boy uzaman devam ediyormuş. 202cm arkadaşım okul voleybol takımı dolayısıyla hastaneye gitmişler o ölçüm sonucu 3-4 santim daha uzar ve uzaman durur demişler şuan 205cm olması lazım. Hastaneden hastaneye bu ölçüm değişebilir.


Uzun boyu değerlendirmek için basketbol veya voleybola başlayabilirsin. Kurs olmadan da yapabileceğin sporlar bunlar. Elinin altında internet varsa (Basketbol için konuşuyorum.) bir kaç video izleyip hareketleri öğrendikten sonra deneyerek başarabilirsin. Ek olarak zaten halka açık bir sahada oynarsan abilerin sana bir çok şey öğretebilir. Geçen seneye kadar turnike atamıyordum sahadaki abiler yardımcı oldu ama oynamaya oynamaya yine atamamaya başladım :D
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı