12 yaşında bıyık kesimi nasıl yapılmalı?

Erken ergenliğe girmişsiniz büyük ihtimal almanız daha iyi olur.
Erken ergenlik nedir?

Eğer ergenliğe ait belirtiler kızlarda 8, erkeklerde ise 9 yaşından önce görülüyorsa çocuk erken ergenliğe girmiş olabilir. Erken ergenlik kızlarda erkeklerden daha sıktır ve çoğu zaman nedeni ortaya konulamaz. Ancak bazen altta yatan çok önemli bir tıbbi problem olabilir. Özellikle de erkek çocuklarda görülüyorsa daha da şüpheli yaklaşmak gerekir. Nadir de olsa erken ergenliğin nedeni beyin tümörleri, beyin abseleri ve enfeksiyonları, böbreküstü bezlerinin tümörleri, yumurtalık-testis tümörleri ve hastalıkları olabilir.

Kaynak:Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi - Sağlık Rehberi
 
Rahatsız ettiysem özür dilerim sadece benden büyük insanlardan öneri almak istemiştim :(
Takmayın onları.Herkese böyle davranırsanız hayatınız özür dilemekle geçer.
 
Merhaba yaşım 12. 5 ay sonra 13 olacağım 7. sınıfım bıyığım var belirgin ve gözüküyor yani belli, sizce keseyim mi veya kesersem neyle kesebilirim? Kesersem ne kadar sürede çıkar en geç hangi yöntemle çıkar? Yardımcı olursanız çok iyi olur :)
Makine daha hafif kalmasını sağlar ancak sık sık kesmeniz gerekir. Kestikten sonra 1-2 yıl kadar pek biyiginiz varmış gibi durmaz. Ama benim tavsiyem ciddi manada fazla değilse liseye geçmeden 2 3 ay önce kesmeye başlaman. Lise 3'üm dediğim gibi yaptım ve iyiki de yapmışım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı