1200TL'ye kadar çok kaliteli modem tavsiyesi

AX50 modelinde kronik ısınma sorunu var. Bu modeli öneririm ancak çekim alanı kapsamında aşırı bir beklentin olmasın. Kısa alanlarda 5GHz ile sana en yüksek verimi verebilir. Uzaklaştıkça 2.4GHz'i kullanabilirsin ama verim de düşer. Elinde Wi-Fi 6 cihaz varsa bu Router'ın yakınında kablolu performansı alırsın.

Dipnot: Bu modem router olduğu için elindeki modemden kablo ile bu cihaza kablo çekmen gerekiyor.


Elimde sadece yukarı da belirttiğim Türk Telekom'a ait modem var. Oda ne kadar sağlıklı bilmiyorum.
 
Keenetic önerebilirim, kurulumu biraz uğraştırır (bu işleri bilen biriyseniz zorlanmazsınız) ama verdiğiniz parayı hak eder. Açık kaynak kodlu yazılımı sürekli güncelleme de alıyor.
 
Bütçem 1200 TL'ye kadar. Türk Telekom 100mphs fiber internet kullanıyorum alt yapım da 97 mphs ye kadar destekliyor. Online oyunlar da ping, ms sorunu yaşamak istemiyorum. Download, upload hakkıyla 100mphs internet hızını alabileceğim. İnternet kopmalarını yaşamayacağım. Diğer odalar da dahi yüksek internet gücü çeken bir modem önerisinde bulunur musunuz? Ayrıca ev de Tivibu da kullanıyoruz.

Fiber kullandığınızı düşünmüyorun.
VDSL kullandığınızı düşünüyorum.
Ping gibi gecikme sorunları yaşıyorsanız altyapınız kaynaklı olabilir. Alt yapının desteklediği 100Mbps internetse ve siz bunun 97'sini kullanıyorsanız gecikmede olur kopmada olur. Toplam alabildiğiniz hız miktarını öğrenin sonra aldığınız ile karşılaştırın.
100Mbps destekliyor 80Mbps kullanıyorsunuz diyelim harika gecikme sürelerine sahip olursunuz. Oran orantı meselesi birazcık.
Modem konusuna gelecek olursak bu dediklerimde yanıldığımı düşünüyorsanız kablosuz bağlantılarınızın tamamını 5GHz kablosuz teknolojisine geçirmenizi öneririm. Cihazlarınız 5GHz desteklemiyorsa modem değiştirmenize gerek yok. 2.4GHz ile performansınızı çok fazla iyileştiremezsiniz.
 
Default Türk Telekom modeli sizce neyinden?

Aslında bizde Tivibu var diye (bu modem bozulmuştu) ücretsiz olarak 2.4GHz 120Mbps 5GHz 180Mbps üstü bir modem vermişlerdi. Açıkçası çok güzeldi.

Ama fiyatı 600 kayme.


Açıkçası çok memnunum Türk Telekom'un olmasına rağmen. 16Mbps internetim olmasına rağmen çok fazla ping olmuyor. Ayrıca 26Mbps ZTE Türk Telekom modemi ilk kurulumda gelmişti oda çok güzeldi. Yani ben memnundum.

Ama Türk Telekom ekiplerinden alın bu modemi bana başka modem verin diyebiliyorsanız yapmaya çalışın bence. Ekstra modem almaktan daha iyidir.
 

Dosya Ekleri

  • indir.jpeg-6.jpg
    indir.jpeg-6.jpg
    4,7 KB · Görüntüleme: 24
Elimde sadece yukarı da belirttiğim Türk Telekom'a ait modem var. Oda ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

Kablo ile Router'ı bağlayacağın için modemin ne kadar kötü olduğu önemli değil. Router kablo ile aldıktan sonra kendi standartlarında yayacak zaten interneti. Bu bütçelere Wi-Fi 6 haricinde Router almayın sakın.
 
Online oyunlarda çok ping ve ms oluyor. Türk Telekom'u aradım teknik destek ekibi geldi eve bütün kabloları alt yapıyı kontrol etti sıkıntının modem kaynaklı olduğunu belirttiler. Modeme gelince modem de değerlerin çok fazla düştüğünü. Ayrıca ev de çok fazla kişi telefon ve laptopdan bağlantı kuruyor bunun yanında Tivibu da var haliyle yetersiz kalıyor.
Türk Telekoma başvurun, ücretsiz yenisini veremezler mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı