120mm fanları 140mm yuvaya takmak mümkün mü?

jannapref

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Selamlar.

Birkaç gün önce bir sistem topladım ve kasa olarak H6 Flow kasa tercih ettim. Sistemin bazı parçalarını dün sipariş verdim ve verdiğim siparişlerin içinde NZXT RGB Core 3x120mm kontrolcülü fanlar da var. Yalnız şöyle bir hata yaptığımı fark ettim, H6 Flow'un alt kısmı yalnızca 140mm fanları destekliyor ve 120mm fanlar takılmıyor. Benim bu 120Mm'lik fanlarımı herhangi bir şekilde bu yuvalara takma şansım olur mu? Nasıl bir yol izleyebilirim?

Selamlar.

Birkaç gün önce bir sistem topladım ve kasa olarak H6 Flow kasa tercih ettim. Sistemin bazı parçalarını dün sipariş verdim ve verdiğim siparişlerin içinde NZXT RGB Core 3x120mm kontrolcülü fanlar da var. Yalnız şöyle bir hata yaptığımı fark ettim, H6 Flow'un alt kısmı yalnızca 140mm fanları destekliyor ve 120mm fanlar takılmıyor. Benim bu 120Mm'lik fanlarımı herhangi bir şekilde bu yuvalara takma şansım olur mu? Nasıl bir yol izleyebilirim?

Takılmaz bence çok ufak farkla.

Takılmaz bence çok ufak farkla.

Vidalar ı takmaya yerin olmayacak çünkü çok ufak farkla kayacaklar belki tutması için 1 2 tane denk gelebilir ama bu sefer fanlar yamuk gözükür ve asılı duracakları için sağlıklı olmaz ve ses yapabilirler.

Selamlar.

İzlenecek en iyi yol bence şansın varsa fanları iade edip 14'lüğe geçmen.

Vidalar ı takmaya yerin olmayacak çünkü çok ufak farkla kayacaklar belki tutması için 1 2 tane denk gelebilir ama bu sefer fanlar yamuk gözükür ve asılı duracakları için sağlıklı olmaz ve ses yapabilirler.
İzlenecek en iyi yol bence şansın varsa fanları iade edip 14'lüğe geçmen.
Ya şimdi kontrol ettim de, sitede 140mm'lik fan sadece kontrolcü ile var, tekli ise 120 veya 140'lık bir fan yok. En optimum şunu yapabilirim diye düşünüyorum, bu 3x120mm'leri iade etmem kalır elimde, bir tanesini arkaya takar kullanırım diğer ikisini yedek saklarım, onların yerine de başka siteden kontrolcüsüz 2x140mm alırım. Fakat daha önce hiç sistem toplamadım, bu 3x120mm'lik paketin içindeki kontrolcüye 140mm fanları takabiliyor muyum, RGB'leri ordan yönetebiliyor muyum bilmiyorum sizin bi' bilginiz var mı? Tek bildiğim o kontrolcüde 6 tane RGB portu olduğu. Ayrıca kasanın içinde stok gelen 3 tane takılı fan var ön panelde, onları da kontrolcüye bağlayabiliyor muyum acaba? Fan takmak kolay mı zor mu hiçbir fikrim yok, eğer kontrolcü denilen şey anakarta bağlanıyorsa ben bu kontrolcüye de fan kablolarını bağlayıp monte mi ediyorum bu kadar mı acaba.

3 egzoz kullanabilirsiniz son çare. 2 üste 1 arkaya. Alt dediğinizi anlamadım ama piyasada 14 olup 12 ölçüsünde olanlar da vardı sanki bir ara.
Şöyle ki, kasada 4 adet temel bölüm var fanlar için. Ön, Arka, Üst ve Alt. Önde zaten default olarak 3x120mm'lik fanlar takılı olarak geliyor. Üst tarafa da ben 240mm'lik sıvı soğutucu sipariş ettim. Arka kısım ve alt kısım kaldı. Arkada 1 yuva, alt kısımda 2 yuva var. Arkadakinin 120mm'lik yuva olduğunu biliyordum fakat alt kısmın kaç desteklediğini bilmeden 3x120mm'lik fan paketi almak gibi bir hata yaptım. Şimdi ise acaba bir aparat falan yardımıyla 120mm'lik fanları bu 140'lık yuvalara monte etmek gibi bir çözüm var mıdır diye arıyorum.

piyasada 14 olup 12 ölçüsünde olanlar da vardı sanki bir ara.
Evet ben de bu şekilde okumuştum fakat benimki direkt olarak sadece 14 monte edilecek şekilde ayarlanmış. Şu şekilde alt dediğim kısmı görebilirsiniz.
1737209103065.png

Şöyle ki, kasada 4 adet temel bölüm var fanlar için. Ön, arka, üst ve alt. Önde zaten default olarak 3x120Mm'lik fanlar takılı olarak geliyor. Üst tarafa da ben 240Mm'lik sıvı soğutucu sipariş ettim. Arka kısım ve alt kısım kaldı. Arkada 1 yuva, alt kısımda 2 yuva var. Arkadakinin 120Mm'lik yuva olduğunu biliyordum fakat alt kısmın kaç desteklediğini bilmeden 3x120Mm'lik fan paketi almak gibi bir hata yaptım. Şimdi ise acaba bir aparat falan yardımıyla 120Mm'lik fanları bu 140'lık yuvalara monte etmek gibi bir çözüm var mıdır diye arıyorum.

Evet ben de bu şekilde okumuştum fakat benimki direkt olarak sadece 14 monte edilecek şekilde ayarlanmış. Şu şekilde alt dediğim kısmı görebilirsiniz.
Eki Görüntüle 2400766

Bu nasıl bir kasa ya akvaryum tipilere göre fan takma yerleri biraz garip ama güzel olmuş.

Bu nasıl bir kasa ya akvaryum tipilere göre fan takma yerleri biraz garip ama güzel olmuş.
Benim de çok hoşuma giden bir kasa açıkçası ama şu fan işini çözemedim işte. Şöyle bir ürün buldum bu yardımcı olur mu sizce yoksa direkt 140mm fan ilave alıp geçeyim mi?

Bir de şunu belirtmek istiyorum, şimdi bu kasada totalde 6 adet NZXT marka, 2 adet de sıvı soğutucunun kendi fanı olan Arctic marka fan olucak. Ben bu fanların hepsinin ışıklarının yanmasını, senkron olmasını istiyorum.
Bunun gerçekleşmesi için, benim kaç kontrolcüye ihtiyacım olacak, fanları doğrudan anakarta taksam olmaz mı? Anakart modelim MSI B650 Gaming Plus ATX
Bir tane NZXT kontrolcüde 3 adet RGB portu var şu şekilde:
1737211698219.png

Son olarak, Arctic marka fanları NZXT kontrolcüsüne taktığım zaman yönetmesi sorun olur diye tahmin ediyorum, siz ne dersiniz deneyimlediniz mi hiç?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı