"I was able to plug in 6 fans no problem I just wish there was also two RGB splitters so I have one fan that’s not lighting up but it’s fine. Overall a fantastic purchase the software works great easy to install and everything is labeled nicely!!"
Böyle bir yorum okudum NZXT'nin sitesinde.
Ben de şimdi tam bu konuya değinecektim. O attığım 3 Fan slotlu 6 RGB slotlu ürüne totalde 6 adet NZXT RGB aksesuarı takılabiliyormuş. Yani 6 adet fanın RGB yanmasına kadar müsaade ediyor bir tane kontrolcü. Onu da şöyle yapıyorsun, kutunun içinden 3 adet çoklayıcı çıkıyor, 1 tane slota 3 tane fan takmana yarayan. Bununla totalde 9 adet fan bağlantısı yapabiliyorsun. Fakat bu 9 fandan yalnızca 6 tanesini RGB olarak kullanabiliyorsun çünkü bu şekilde bir çoklama işlemi RGB portları için mevcut değil. Açıkçası hayatımda bundan daha saçma bir şey görmedim. İşin daha komik tarafı ise kontrolcü üzerinde yapabildiğin bu işlemi doğrudan anakart üzerinde yapabilmene imkan vermiyorlar. Üzücü açıkçası. Kalkıp şimdi kasa değiştirmek istemiyorum, H6 Flow RGB kasa gerçekten hoşuma giden nadir kasalardan. Zaten bunu değiştirecek olsam yerine APNX V1 beyaz/ahşap alırım ki o şekilde de bana aşağı yukarı aynı maliyete gelicek fanlar bağlantılar falan.
Peki şu işi nasıl yapalım, benim şu an arkaya takacak 1x120mm almam mümkün değil çünkü satışta yok. Arkayı boş bırakabilirim ya da öndeki ikiliden bir tanesini alıp arkaya takabilirim, sizce şimdilik hava akışı için en iyisi hangisi olur?
Bir de aşağıya 2x140mm mi daha mantıklı olur yoksa 1x280mm mi, bence tek port bağlantısı tüketmek amacıyla 280mm kullanmak daha mantıklı gibi.
Ben şeyi kaçırdım, F280 nerden konuya dahil oldu? Üçlü F120 paketini iade edip onun yerine mi almayı düşünüyorsunuz?
Hocam kopukluk için kusura bakma, şöyle oldu:
Şimdi ben bilgisayar toplama aşamasındayım. Bu işlemi Sinerji'den yapıyorum, kasayı da onlara monte ettiricem ben de bizzat başında durarak çünkü hem öğrenmek, hem ilerde upgradelemek istiyorum. Şu an Sinerji'de indirim varken bir fiyatlara baktım, dizdiğim sistemin içindeki parçalardan kendimce uygun olanları sipariş geçtim. Bu parçalara kasa dahil değil henüz. Fakat ben kasanın yapısını karıştırıp yanlışlıkla ''3x120mm+kontrolcü'' fan paketini almış bulundum.
Sonra kasayı incelerken bir anda alt kısmının 120mm desteklemediğini, sadece 2x140mm desteklediğini fark ettim. O sebeple benim elimdeki o paketteki 3 fandan 2 tanesi yalan oldu. Ben de onu iade edip, yerine 2x140mm veya 1x280mm almaya karar verdim, bu sefer de arka taraf boş kaldı, çünkü tekli fan satışı şu an stoklarda yok. Böyle karman çorman bir iş işte. Şimdi de arkayı boş mu bıraksam öndekilerden birini söktürüp arkaya mı taktırsam onu düşünüyorum işte.