120mm sıvı soğutma vs kule tipi hava soğutma

Axcess

Hectopat
İşlemcim i7 7700K 4.6 GHz'ye OC'ladım ve şu anki soğutma yetmiyor işlemcim gereğinden çok çok daha fazla ısınıyor(yük altında 95 derece altını görmüyor).

Şu an Corsair H45 veya Cooler Master Masterliquid almayı düşünüyorum sizce alınır mı yoksa hava soğutma mı almalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcim i7 7700K 4.6 GHz'ye OC'ladım ve şu anki soğutma yetmiyor işlemcim gereğinden çok çok daha fazla ısınıyor(yük altında 95 derece altını görmüyor).

Şu an Corsair H45 veya Cooler Master Masterliquid almayı düşünüyorum sizce alınır mı yoksa hava soğutma mı almalıyım.
Sıvı soğutmanın şöyle bir avantajı var: eğer kasanızın içinde yeterli hava sirkülasyonu yoksa kule tipi soğutucu verimli çalışamaz. Sıvı soğutmanın radyatörünü istediğiniz yere konumlandırıp bu tip bir sorunun önüne rahatlıkla geçersiniz. Performans olarak ya yakındırlar ya da sıvı soğutmalar az biraz önde gider, çok değişmez.

Kaliteli hava soğutmalar 240mm'den daha iyi ve daha pahalı.
SE-224-XT ve SE-234 bunu beğenmedi.
300 liraya 224-XT aldığında muhtemelen onun eşdeğeri sıvı soğutma ondan en az 300-400 lira daha pahalı olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı