120W Xiaomi şarj cihazı gerçekten kaç watt?

bloodworm

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ben bir aksesuar mağazasından orijinal olduğu söylenen 120W Xiaomi şarj aleti aldım. Ama içime bir kurt düştü, orijinal olup olmadığından şüpheleniyorum. Telefonu şarja taktığımda 120W Turbo şarj ibaresi çıkıyor, fakat emin olamadığım için Ampere uygulamasını indirdim. Yalnız hesaplamayı nasıl yapacağımı bir türlü anlamadım, rica etsem bu değerler doğru mu? 120 watt ile mi şarj oluyor söyler misiniz?

Telefon modeli:

Xiaomi 13 Pro+ 5G 5000 mAh.

Ampere:

Amper: 970 ma.

Voltaj: 4.300 v

Arkadaşlar merhaba, ben bir aksesuar mağazasından orijinal olduğu söylenen 120W Xiaomi şarj aleti aldım. Ama içime bir kurt düştü, orijinal olup olmadığından şüpheleniyorum. Telefonu şarja taktığımda 120W Turbo şarj ibaresi çıkıyor, fakat emin olamadığım için Ampere uygulamasını indirdim. Yalnız hesaplamayı nasıl yapacağımı bir türlü anlamadım, rica etsem bu değerler doğru mu? 120 watt ile mi şarj oluyor söyler misiniz?

Telefon modeli:

Xiaomi 13 Pro+ 5G 5000 mAh.

Ampere:

Amper: 970 ma.

Voltaj: 4.300 v
Parmak hesabı: Güç (Watt) = Gerilim (Volt) x Akım (Amper).

Telefon şarj adaptöründen kendi gereksinimi kadar akım çekiyor. Yani Ampere uygulamasında siz 4.0 Volt ve 2000 mA (=2A) görüyorsanız o anda telefon 8 Watt güç çekiyor demektir.

Şimdiki şarj adaptörleri "akıllı". Üzerinde 120 Watt yazması biraz da pazarlama hilesi. Cihaz 5.0 Voltta max. 3.0 A (yani teorik olarak 15 Watt) güç verebiliyor ama 20.0 Volt'da 6.0 A (yani teorik olarak 120 Watt) güç sağlayabiliyor. Bu güç ihtiyacını da ancak bir laptop gerektirebiliyor; mobil telefonların güç ihtiyacı daha düşük...

Parmak hesabı: Güç (watt) = gerilim (volt) X akım (amper).

Telefon şarj adaptöründen kendi gereksinimi kadar akım çekiyor. Yani Ampere uygulamasında siz 4.0 volt ve 2000 ma (=2a) görüyorsanız o anda telefon 8 watt güç çekiyor demektir.

Şimdiki şarj adaptörleri "akıllı". Üzerinde 120 watt yazması biraz da pazarlama hilesi. Cihaz 5.0 voltta Max. 3.0'a (yani teorik olarak 15 watt) güç verebiliyor ama 20.0 Volt'da 6.0'a (yani teorik olarak 120 watt) güç sağlayabiliyor. Bu güç ihtiyacını da ancak bir laptop gerektirebiliyor; mobil telefonların güç ihtiyacı daha düşük...

Haa anlaşıldı, bu arada sanırım bana çakma şarj cihazı satmışlar, dolandırıldım. 1500'a X 4000 v = 6.000. 000 eder yani 6 watt ve telefon o kadar da hızlı şarj olmuyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı