12400F 4060 Ti sistem Rocket League haricinde iyi performans vermiyor

Flauschen1

Yoctopat
Daha fazla  
Bilgisayarım RTX 4060 Ti 8 GB i5 12400F ve 16 GB RAM'e sahiptir. Fakat Valorant ve Roblox gibi oyunları oynarken GPU %30'larda %40'larda kullanıyor ve CPU ile aynı değerlerde geziyor. Fakat böyle basit oyunlarda bile 200 FPS'lerde geziyor. Roblox'da ise yeni başladığım oyunda şakasız 100 FPS göremiyorum. Bilgisayara format attım bizzat fakat gene de değişim olmadı. Her türlü şeyi denedim gene de beceremedim bu yüzden size danışmak istiyorum. Rocket League oyununda ise GPU %90-%99 arası dolaşıyor ve 600 700 FPS alıyorum fakat diğer oyunlarda fıs, yardımcı olabilirseniz mutlu olurum ve teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-07 120651.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-07 120651.png
    29,5 KB · Görüntüleme: 13
Rekabetçi oyunlarda yüksek FPS ve düşük GPU kullanımı aşırı normal. Hikayeli oyunlarda durum nedir? RDR2 vs.

God of War: Ragnarok oynadıgım zaman yüksek ayarlarda neredeyse 200 görüyordum ki bu güzel. Benim canımı sıkan şey sadece bu tür oyunlarda gözümü rahatsız edecek şekilde az FPS almam. Arkadaşımın RTX 3050'si var 6 GB VRAM sahip fakat benden daha fazla FPS alıyor Roblox'da. Çözmek istediğim sorun bu.

Son düzenleyen: Moderatör:
God of War: Ragnarok oynadıgım zaman yüksek ayarlarda neredeyse 200 görüyordum ki bu güzel. Benim canımı sıkan şey sadece bu tür oyunlarda gözümü rahatsız edecek şekilde az FPS almam. Arkadaşımın RTX 3050'si var 6 GB VRAM sahip fakat benden daha fazla FPS alıyor Roblox'da. Çözmek istediğim sorun bu.

Arkadaşının RAM'ı ve senin RAM'inin kaç GB oldugunu öğrenebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı