12400F'ten 14400F'e geçtikten sonra FPS düştü

xkeorn

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
H610M
İşlemci
14400F
Arkadaşlar 12400F'den 14400F'e geçtim FPS'lerim aşırı düştü. BIOS'u güncellemiştim yeni CPU'yu takmadan önce, Xrm'yi de enable yaptım. Nerede hata yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci hızına görev yöneticisinden bakıyoruz dimi? Oradan baktım, masaüstünde herhangi bir provram açık değilken ondan düşük çıkmış olabilir, haftasonu tekrar deneyeceğim

12400F i geri taktım FPS eski güzel haline geri geldi… satacağım 14400F'i, uğraşamayacağım :D

Vatan Bilgisayar'dan almıştım 0 paket, acaba diyorum ürün mü sıkıntılı arızalı ama 0 yani, iade etsen de edilmez 2. el satacağız artık.

Hocam satmayın bende de aynı sıkıntı i5 12400F vardı o temel hızıdır işlemcinin Görev Yöneticisi'nden bakarsanız işlemcinin tüm çekirdeklerinin çalışmadığını göreceksiniz.

1749732105936.png

Arama kısmına MSConfig yazarak burayı açıp önyükleme yerine gelin aşağıdan gelişmiş seçeneklere basın.

1749732137721.png

Ardından yukarıdan işlemci sayısı tikini açıp ne kadar işlemci çekirdeği varsa artık en yükseğini seçin sonra tamam uygulaya basıp bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında güç seçeneklerinden bilgisayarı yüksek performansa alın sonra Görev Yöneticisi'nden hızını kontrol edin.

Hocam satmayın bende de aynı sıkıntı i5 12400F vardı o temel hızıdır işlemcinin Görev Yöneticisi'nden bakarsanız işlemcinin tüm çekirdeklerinin çalışmadığını göreceksiniz.

Eki Görüntüle 2510605

Arama kısmına MSConfig yazarak burayı açıp önyükleme yerine gelin aşağıdan gelişmiş seçeneklere basın.

Eki Görüntüle 2510606

Ardından yukarıdan işlemci sayısı tikini açıp ne kadar işlemci çekirdeği varsa artık en yükseğini seçin sonra tamam uygulaya basıp bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında güç seçeneklerinden bilgisayarı yüksek performansa alın sonra Görev Yöneticisi'nden hızını kontrol edin.
12400F takılı şu an baktım ve işlemci 1 olarak ayarlıymış bu işlemci için de ona rağmen daha iyi performans vardı, 14400’ü takıp da deneyeceğim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı