12400F'ten 14400F'e geçtikten sonra FPS düştü

xkeorn

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
RTX 4060
Anakart
H610M
İşlemci
14400F
Arkadaşlar 12400F'den 14400F'e geçtim FPS'lerim aşırı düştü. BIOS'u güncellemiştim yeni CPU'yu takmadan önce, Xrm'yi de enable yaptım. Nerede hata yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ardından yukarıdan işlemci sayısı tikini açıp ne kadar işlemci çekirdeği varsa artık en yükseğini seçin sonra tamam uygulaya basıp bilgisayarı yeniden başlatın sonrasında güç seçeneklerinden bilgisayarı yüksek performansa alın sonra Görev Yöneticisi'nden hızını kontrol edin.

Bu efsane çoktan çürüdü dostum.

12400F takılı şu an baktım ve işlemci 1 olarak ayarlıymış bu işlemci için de ona rağmen daha iyi performans vardı, 14400’ü takıp da deneyeceğim

1 olarak ayarlı olmaması lazım, işlemciden tam performans almak için oradaki tiki kaldırmalısın.

Efsane derken ben işlemci çekirdeklerini fazla kullandırma olayından bahsetmiyorum oradaki tikide kaldırsa çözülüyor sorun zaten sen ne düşündün tam olarak anlamadım.
Bende tik kaldırılmıştı zaten ancak 1 yazıyordu işlemcide. O zaman tiki kaldırıp maksimum işlemci seçiyorum. Maks işlemci + tik olmayan şekilde ayarlıyorum

Bende tik kaldırılmıştı zaten ancak 1 yazıyordu işlemcide. O zaman tiki kaldırıp maksimum işlemci seçiyorum. Maks işlemci + tik olmayan şekilde ayarlıyorum

Hocam biostan turbo modu tekrar kontrol eder misiniz çekirdekle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum varsayılan olarak tiki kapalı şekilde gelir çünkü. Diyelim ki tikliydi diğer işlemcide de aynısını yapardı. Burada ya turbo mod kapalı ya da işlemci acayip ısınıyor.

Hocam biostan turbo modu tekrar kontrol eder misiniz çekirdekle alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum varsayılan olarak tiki kapalı şekilde gelir çünkü. Diyelim ki tikliydi diğer işlemcide de aynısını yapardı. Burada ya turbo mod kapalı ya da işlemci acayip ısınıyor.
Turbo mod açıktı zaten kral, şimdi yabancı bi eleman BIOS profilinde “Intel default profile” yerine, “asus oc performance” ayarını kullan dedi ve problem çözüldü şu an daha 5dk oldu. Çekirdek muhabbetine gerek kalmadı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı