Ben de 35 yaşındayım. Yıllardır motor kullanırım. Sıfır hint de kullandım, avrupa da, çin de kullandım. Şu anda da japon kullanıyorum. Çin harici bütün motorlar belli bir kalitenin üzerinde üretiliyor. Bunda hemfikiriz. Ama hiç bir motor (yetkisiz müdahale edilmemiş ve kasti olarak kötü kullanılmamış) 10000kmde dikiş tutmaz denecek kıvama gelmiyor. Çok yakın arkadaşımda 170 bin kmde honda cbf500 var. 80-90 bin kmdir kendisi kullanıyor. Tıkır tıkır çalışıyor. Daha motor yapılmadı. Benim motorum yamaha xsr700 2017 model, son 15 ayda 19bin km yol yaptı. ilk günkü gibi çalışıyor. Aldığımdan beri en ufak bir problemi bırak, tık demedi. Diğer motorum hero dash 125 yaklaşık 8500-9000 gibi bir kmde o da ilk günkü gibi. Tek kontakta 250km uzun yol yaptığım oldu. Benzin o kadar yettiği için. Gün içerisinde 430km yol yaptım. Hiç 1000-1500km sonra dikiş tutmayacak gibi durmuyor. Gayet sağlıklı ve bakımlı.
Senin verdiğin örnekler de bir garip. 1000kmde kaza yapıp şasi yamultan motoru alır mısın? Almazsın. 1000kmde bilgisayar fanı takılmış, elektrik aksamıyla oynanmış, karman çorman olmuş motoru alır mısın? Almazsın. Verdiğin örnekler km ile alakası olan örnekler değil. Temiz motor vardır, ikinci elde de alınır, bir de alınmayacak, kötü kullanılmış, kurcalanmış motor vardır. Bakkaldan çikolata almadığımız için motorları almadan baktırıyoruz. Temizse alıyoruz. Bak sen de bakmışsın, temiz olmayanları almamışsın.
Bunu bana demeyeydin iyidi. Hatta bunu kimseye söyleme gülerler.
Eki Görüntüle 2597146
Şu motorun bana yaşattığı sorunu hiç bir motor yaşatmadı. Distiribitörü kim? Yuki. Parça yok, usta yok, servis yok.
Yamahayla Hondadan daha çok güven veriyormuş. Pehhh. Kullanmasak bizi kandırıcan sen de.