1250 TL'ye Ekran Kartı Önerisi

Nekross

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2015
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartım bir süre önce yandı. Sapphire R9 290X Tri-X OC idi. Parasını geri iade ettiler ve 1 ay içerisinde yeni bir kart almayı planlıyorum. Bütçem ise 1250 TL fakat biraz daha yukarı çıkabilirim. Ayrıca ekran kartı haricinde, sistemim biraz eski olduğundan başka şeylere de gereksinim olacak mıdır diye sormak istiyorum. Bu konuda gözüme çarpan sistem belleği oldu, oyunlarda sıkıntı çıkarır mı bilemedim. Sistemim şöyle:

  • i5-4690
  • MSI Z97 Gaming 5 Anakart
  • 2x4GB DDR3 1600 MHz RAM
  • 750W Silver PSU
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben az önce aynı fiyatlara Sapphire RX580 8GB OC siparişi verdim. Genel olarak 1060'dan daha iyi olduğunu araştırarak öğrendim.
Evet hocam çok doğru bir karar vermişsiniz. Hem genel olarak daha iyi hem de DX 12 ve Vulkan avantajıyla ileriye dönük. VRAM avantajı da var.
Bu arada, yeni bir konu açıp bizi kısır döngüye sokmadan kurtardığınız için ayrıca teşekkür ederiz. :)
 
Evet hocam çok doğru bir karar vermişsiniz. Hem genel olarak daha iyi hem de DX 12 ve Vulkan avantajıyla ileriye dönük. VRAM avantajı da var.
Bu arada, yeni bir konu açıp bizi kısır döngüye sokmadan kurtardığınız için ayrıca teşekkür ederiz. :)
Teşekkürler :) Benchmark ve oyun testleri ortada hem aynı hatta bazen daha fazla fiyat verip 1060 almaktansa yeni çıkmış ve testlerde daha önde olan RX 580 tercih etmek daha mantıklı geldi. Biraz daha çıkabilsem NITRO+ veya MSI GAMING X almak isterdim ama küçük frekans farkları için değmez diye düşündüm.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Öneriler için teşekkür ediyorum. 1080p monitörüm var, onu belirtmeyi unutmuşum. RX 580 8GB almayı planlıyorum, fakat Recep Baltaş ve kovboy GTX 1060 önerdiği için arada kaldım, oldukça da indirime girmiş. İnternetten araştırma yaptım, RX 580 için Gigabyte öneren görmedim pek. PCB açısından Asus ROG Strix, XFX GTR en iyi deniyordu, Sapphire Nitro+ ve MSI Gaming için de orta-iyi demişler, ne kadar doğru bilmiyorum. Sistemin diğer parçalarında sanırım sıkıntı yok, kimse belirtmemiş. Ayrıca total olarak en fazla 1400 liraya çıkabilirim.
 
Son düzenleme:
Öneriler için teşekkür ediyorum. 1080p monitörüm var, onu belirtmeyi unutmuşum. RX 580 8GB almayı planlıyorum, fakat Recep Baltaş GTX 1060 önerdiği için arada kaldım, oldukça da indirime girmiş. İnternetten araştırma yaptım, RX 580 için Gigabyte öneren görmedim pek. PCB açısından Asus ROG Strix, XFX GTR en iyi deniyordu, Sapphire Nitro+ ve MSI Gaming için de orta-iyi demişler, ne kadar doğru bilmiyorum. Sistemin diğer parçalarında sanırım sıkıntı yok, kimse belirtmemiş.
GTX 1060 6GB ve RX 580 8GB arasında çok büyük performans farkı yok. DX11 destekli oyunlarda GTX 1060 %5-%10 civarı daha performanslı. DX12 ve Vulkan destekli oyunlarda RX 580 %5-%10 civarı daha performanslı. RX 580 8GB'de alınabilir bir kart. Nvidia DX12 ve Vulkan için yeni sürücü güncellemeleri yapıyor. Bence GTX 1060 6GB alın. Kafanız daha rahat olur.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı