128GB Samsung PRO vs 240GB Kingston V300

Katılım
27 Eylül 2013
Mesajlar
4.306
Makaleler
6
Çözümler
12
Yer
İzmir-Alsancak
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Fizikçi
Merhaba arkadaşlar sonunda bende SSD almaya niyetlendim. şu iki SSD arasında kaldım doğrusu. İkiside aynı fiyat sayılır fakat kapasite farkı var. Biri 128GB diğeri 240GB
Biraz araştırma yaptım ve şöyle sonuçlar elde ettim. İlk resim Samsung PRO'nun, ikincisi ise Kingston'un

Samsung 1.jpg


Samsung 2.jpg


Yalnız dikkatimi çeken bir konu V300, 303MB/s okuma ve 211MB/s yazma hızına sahip. Bu hız benim için yeterli olur gibime geliyor. Ayrıca bu fiyata 240GB SSD sanırım bulamam. @Recep Baltaş 'ında dediği gibi "ilk kez SSD alıyorsanız ne olursa olsun alın" diyor kendisi. Acaba busonuçlara göre aynını söyler mi?

Bir incelemede şöyle video ile karşılaştım. Kullanan kişi MAC işletim sistemiyle testler yapmış. Bayağı güzel sonuçlar acaba Windows'ta da bunu görür müyüm? Benim sistemim yeni sayılır sanırım performansta bir sıkıntı çıkarmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleme:
SSD nin olayı veri erişim hızıdır. Okuma-yazma daha sonra gelir. Bence çok veri kopyalıyorsan, sık sık oyun kuruyorsan samsung al. Ama bunlar senin için önemli değil ise diğer markayı almalısın.
 
Evet bende biliyorum Kingston'dan sıkıntı çeken arkadaşları ama sanırım performansı o kadar. Samsung daha performanslı ama aralarında 112GB kapasite farkı var. Bu beni cezbetti doğrusu bende ayrıca 1TB Seagate HDD'de var bilemiyorum artık hangisini alayım.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı