13.02.2001 doğumlu biri sokağa çıkma yasağından muaf mı?

SadMaster

Decapat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese iyi günler, iyi forumlar arkadaşlar. Birçok siteden araştırdım fakat o kadar çok bilgi kirliliği var ki bir türlü anlayamadım. 13.02.2001 doğumluyum ve mart ayında birkaç günlüğüne şehir dışına çıkmak istiyorum. Hem bir arkadaşımla görüşmem gerekiyor hem de üniversiteme gidip dilekçe vermek istiyorum. 20-65 yaş arası yasaktan muaf, sadece HES kodu ile seyahat edebilir diyorlar. Ben bu yasaktan muaf mıyım? Değil miyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
 
Teknik olarak 20 yaşındasınız, muaf olmanız gerekiyor. Yanınızda kimlik taşımanız gerekebilir.

Cevap için teşekkür ederim. Bir otobüs bileti sitesinde 20 yaş altı (1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan) vatandaşların seyahat kuralları yazılmış. Özetle beni de 20 yaş altıda görmüşler ve seyahat izin belgesi ile ilgili gereklilikten bahsetmişler. Fakat seyahat izin belgesi için kurallar çok katı anladığım kadarıyla izin dilekçesi için başvuru yapmalıyım sanırım.
Ayrıca şu an bir haber sitesinde kısıtlamada seyahate izin verilecek haller adında bir haber gördüm benim mazeretimi kapsamıyor fakat altında ise şöyle bir yazı vardı;

bilet ve rezervasyon kodu olanlar kısıtlamadan muaf olacak

Yukarıda belirtilen mazeretleri taşımayan kişilerin şehirler arası seyahatleri ise ancak toplu ulaşım araçları (uçak, otobüs, tren, gemi vb.) Kullanılmak suretiyle mümkün olacak. İşi ile ilgili illiyetini belgeleyen toplu ulaşım araçlarının görevlileri ile şehirler arası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz eden kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

.
 
Son düzenleme:
Bende bu konuyu araştırıyorum ve hiçbir şey bulamadım. 20 yaşına girdim ama yasak var mı yok mu hala anlamadım.

Birkaç seyahat firmasını arayıp öğrendim uçakla gidip otobüsle döndüm hiçbir sorun çıkmadı. Hatta 19 yaşındaki arkadaşım kısa süre önce otobüsle yolculuk yaptı onda da sorun çıkarmadılar.
 

Geri
Yukarı