13 yaşında 1.48 boy ve 66 kilo olan birisi nasıl kilo verebilir?

26ruzgarpasa

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İŞLEMCİ:AMD Ryzen 7 9800X
EKRAN KARTI:GIGABYTE GeForce RTX 5090
ANAKART:GIGABYTE X870
RAM:Kingston FURY Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 Bellek, KF432C16BBK2/32
KASA:THERAMLTAKE 650W
SSD:KIOXIA 500GB
Meslek
ÖĞRENCİ
Çok kiloluyum, 130 kilo gibi hissediyorum. Nasıl kilo veririm? 1.48 boy 66 kilo, hedefim 32-38 arası ortalama 35 olmak istiyorum.

32-38 çok az. 50 kilo olsan bu boyla normal olur. Ancak büyüme çağında olduğun için sadece sağlıklı beslenmen ve hareketi arttırman yeterli.

Kesinlikle katılıyorum bence de bunlardan başka bir şey yapman senin için sağlıksız olur.

Hocam 1.48 boya bence en az 38 kg olmanız gerek. 38'in altı fazla zayıf olur. 1.48 boya göre. Yani 38-50 kg ideal 50'nin de üstüne çıkmamalısınız. Boyunuz uzadıkça kemiklerden dolayı kilonuz artar. Bu normal. Fakat sizde yağ oranı yüksek. Sağlıklı beslenme, düzenli spor (abartmayacak şekilde fazlası kas ağrılarına sebep olur) yeterlidir. Uygulama mağazalarında çokça spor uygulamaları var onlardan faydalanabilirsiniz.

Öncelikle internette 1 2 haber sayfasından baktım ort. Olarak kilnouz normal 35 ise çok düşük diyebiliriz ama 50-55 arası daha mantıklı olur. Kilo vermenin tek yolu kalori açığı oluşturmak kısacası aldığın besin yaktığın besinden az olacak.
1-yüksek lifli besin yemek tokluk oluşturur.
2- yemekleri daha fazla çiğneyip yavaş yemek.
3- göz kararı ölçü kullanmak ve küçük porsiyon (mesela ben senin yaşlarda 1.5 ekmek yediğim oluyordu yerken aç hissediyordum sofradan kalkınca tıkanmış oluyordum midem bulanıyordu)
4- bol su tüketimi tokluk oluşturur ve bazen susuz hissetmemiz aç hissetmemizi düşündürebilr.
5- bir şeyler izlerken yemek yemek canın çekersen bunlardan kaçın film izlerken filan dalgınlıkdan aşırı yersin
6- kısa egzersizler.
7- eğer açsan ye eğer beklersen sonrasında daha fazla yiyebiliyorsun
Not: Bir anda yememezlik yapıp aç aç dolaşarak kilo vermeye çalışma sonrasında kilo versende sağlığa zararlı ve sonrasında daha fazla kilo almana sebep olabilir. Aynı zamanda kan şekerinlede oynamış olursun sonrasında daha fazla sorun çekersin.
Aklıma gelenleri yazdım başarılar.

Ekstra olarak zaten gelişme çağındasın Full ekmek makarna gibi şeyler yerine daha sağlıklı beslenirsen yaşına göre daha iyi olur.

55'te de gitmiyor 50olsam bile 36-43 arası iyidir

55'te de gitmiyor 50olsam bile 36-43 arası iyidir
Zaten 1.48im vki19u geçmemek gerekiyo

Çok kiloluyum, 130 kilo gibi hissediyorum. Nasıl kilo veririm? 1.48 boy 66 kilo, hedefim 32-38 arası ortalama 35 olmak istiyorum.

Bazen de 67-68oluyorum

Kesinlikle katılıyorum bence de bunlardan başka bir şey yapman senin için sağlıksız olur.
40bence 1.48e normal olmazmı

Boyum uzamıyor artık durdum 5ay uzamam bitti daha da uzamam

Son düzenleme:
55'te de gitmiyor 50olsam bile 36-43 arası iyidir.

Zaten 1.48'im vki19u geçmemek gerekiyor.

Bazen de 67-68oluyorum

40bence 1.48e normal olmaz mı?

Boyum uzamıyor artık durdum 5ay uzamam bitti daha da uzamam.

Kanka şu an kaçıncı sınıfsın? Benim pandemi dönemi 10. sınıfa gelmişti. 9 da gördüğüm insanlar 11'de çok değişmişti. Benden kısa olan benden uzun çirkin olan güzelleşmişdi belirtiyim. 10. sınıfda millet ilginç değişiyor.

Sanmam

7
Sınıfım

32-38 çok az. 50 kilo olsan bu boyla normal olur. Ancak büyüme çağında olduğun için sadece sağlıklı beslenmen ve hareketi arttırman yeterli.
148cm boya 50kilo ne 55üstü zaten şişman sayılıyo ideal 45 imiş 40 olsam yeter yani

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…