Öncelikle internette 1 2 haber sayfasından baktım ort. Olarak kilnouz normal 35 ise çok düşük diyebiliriz ama 50-55 arası daha mantıklı olur. Kilo vermenin tek yolu kalori açığı oluşturmak kısacası aldığın besin yaktığın besinden az olacak.
1-yüksek lifli besin yemek tokluk oluşturur.
2- yemekleri daha fazla çiğneyip yavaş yemek.
3- göz kararı ölçü kullanmak ve küçük porsiyon (mesela ben senin yaşlarda 1.5 ekmek yediğim oluyordu yerken aç hissediyordum sofradan kalkınca tıkanmış oluyordum midem bulanıyordu)
4- bol su tüketimi tokluk oluşturur ve bazen susuz hissetmemiz aç hissetmemizi düşündürebilr.
5- bir şeyler izlerken yemek yemek canın çekersen bunlardan kaçın film izlerken filan dalgınlıkdan aşırı yersin
6- kısa egzersizler.
7- eğer açsan ye eğer beklersen sonrasında daha fazla yiyebiliyorsun
Not: Bir anda yememezlik yapıp aç aç dolaşarak kilo vermeye çalışma sonrasında kilo versende sağlığa zararlı ve sonrasında daha fazla kilo almana sebep olabilir. Aynı zamanda kan şekerinlede oynamış olursun sonrasında daha fazla sorun çekersin.
Aklıma gelenleri yazdım başarılar.
Öncelikle internette 1 2 haber sayfasından baktım ort. Olarak kilnouz normal 35 ise çok düşük diyebiliriz ama 50-55 arası daha mantıklı olur. Kilo vermenin tek yolu kalori açığı oluşturmak kısacası aldığın besin yaktığın besinden az olacak.
1-yüksek lifli besin yemek tokluk oluşturur.
2- yemekleri daha fazla çiğneyip yavaş yemek.
3- göz kararı ölçü kullanmak ve küçük porsiyon (mesela ben senin yaşlarda 1.5 ekmek yediğim oluyordu yerken aç hissediyordum sofradan kalkınca tıkanmış oluyordum midem bulanıyordu)
4- bol su tüketimi tokluk oluşturur ve bazen susuz hissetmemiz aç hissetmemizi düşündürebilr.
5- bir şeyler izlerken yemek yemek canın çekersen bunlardan kaçın film izlerken filan dalgınlıkdan aşırı yersin.
6- kısa egzersizler.
7- eğer açsan ye eğer beklersen sonrasında daha fazla yiyebiliyorsun.
Not: Bir anda yememezlik yapıp aç aç dolaşarak kilo vermeye çalışma sonrasında kilo versende sağlığa zararlı ve sonrasında daha fazla kilo almana sebep olabilir. Aynı zamanda kan şekerinlede oynamış olursun sonrasında daha fazla sorun çekersin. Yaşında küçük olduğu için sağlık sorunu çekersin.
Aklıma gelenleri yazdım başarılar.
Ekstra olarak zaten gelişme çağındasın Full ekmek makarna gibi şeyler yerine daha sağlıklı beslenirsen yaşına göre daha iyi olur.