13 yaşında 1.90 boy normal mi?

Topaik

Femtopat
Selamlar, 11 yaşında 1.55-1.60 civarındaydım. 12 yaşında ergenliğe girince 1.70 oldum. Sonlarında 13'e girerken ise 1.85e çıktım. Şu anda 13 ortasındayım ve boyum 1.90. Normal mi bu kadar uzaması? 1.80'de duracağını düşünüyordum. Küçükken de yaşıtlarıma göre uzundum. Hala uzamaya devam ediyorum. Eskisi kadar ani değil ama devam ediyor. Normal midir sizce?

Ailede uzun boylu varsa o geni taşıyorsundur. Eğer yoksa bu konuda bir uzmana görün derim.

Muhtemelen 2 metre olunca uzaman durmaya başlar çok anormal bi durum değil ama yine de yaşına göre insanların %99'undan uzunsun

13 yaşına göre aşırı uzun bence geneli 160 170 çünkü

Kanka 13 yaş ortalama 160 cm falan sen nasıl 190 oldun ben onu anlamadım. Kesinlikle normal değil.

Ailede uzun boylu varsa o geni taşıyorsundur. Eğer yoksa bu konuda bir uzmana görün derim.

Muhtemelen 2 metre olunca uzaman durmaya başlar çok anormal bir durum değil ama yine de yaşına göre insanların %99'undan uzunsun

13 yaşına göre aşırı uzun bence geneli 160 170 çünkü.

%99 değil 99.999999999999999'undan uzun.

Eğer uzaman hala durmadıysa beklemeden endokrinolojiye git hipofiz bezinde sorun olabilir.

Hatta bir ara birden uzadığım için gözüm kararıp yere düşüyordum aniden kalktığımda. Endokrinolojiye gideceğim.

Babam 1.90. annem 1.85

Oha bea.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…