13 yaşında nasıl sivilce geçer?

Her insanın genleri aynı değil ama. Ergenliğe gireli birkaç hafta olmuş sivilce nasıl geçer diye soruyorsun. Önce bir dur, olması gereken olsun, geçmezse çözüm ararsın.

Kaç yaşında geçmez ise sorun olduğu düşünülmeli hocam?

Yağlı yiyecekler yiyorsan kes. Eğer yemiyorsan ergenliğe girmeye başlamışsın demektir. Engellemenin bir yolu yok.

1 sene önce girdim hocam, ergenliğe.
 
Tam liseye başlarken 15 yaşından,askerlik bitene kadar 22 yaşıma kadar mücadele ettim..Krem vs bir yere kadar idare etti..Kişiden kişiye değişir elbet..
Nerdeyse hiç yok denecek kadar azaldığı dönem Ramazan da oruç tuttuğum zamandı(Yani diyet)
Tavsiyem önce dr görün,yağlı,asitli yiyeceklerden uzak dur.Cips,kola,çekirdek,domates vs..
Bol su iç..
Geçmiş olsun...
 
Aynısını yaşadım, ne yaptıysam geçmedi. Yağlı yemekleri abur cuburları kestim, denize girdim tuzlu su iyi gelir dendi diye, ilaç da kullandım geçmemişti.12-13 yaşında falandım geçmiyordu fakat sonra sıkmamaya karar verdim geçmeyeceğini anlayınca. Şu an 17 yaşındayım ne sivilce var ne de izi.
 
Sana bir öneri vereyim. Ben de ergenlikteyim. Ancak sindirim hastalığım olduğundan dolayı dışarıdan haftada en fazla 1-2 olsun olsun 3 (istersen 1 tane pizza istersen mini bir kek, çiğ köfte aklına ne gelirse) yemek yiyebiliyorum. Hiç sivilcem yok yüzümde. Bazen kolumda ve bacağımda çıkıyor ama tek tük onu da patlatınca gidiyor zaten. Sana önerim dışarıdan bir şey yememendir.
 
Hocam yağlı ve buna benzer şeylerin tüketimini olduğunca ve elinizden geldiğinizce azaltın. Meyve/Sebzelere yönelin biraz. Sivilceleri sakın ellemeyin. Dokunursanız falan iz kalma ihtimali neredeyse %85 veya daha fazla, kişiliğe göre değişir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı