130 bin TL'ye R9 9950X RTX 5080 sistem toplanır mı?

almostilker

Centipat
Daha fazla  
Herkese selamlar, kendimce iki farklı bütçede bilgisayar toplamaya çalışıyorum. Bir oğlum var, ortaokulda oyun bilgisayarı istiyor. Ona hediye gibi olacak, uzun yıllar kullanılsın istiyorum. Kasım indirimleri ile ve taksitli alınma mecburiyeti nedeniyle Amazon ve Hepsiburada odaklı, 130 bin lira seviyesinde "ÜST" dediğim sistemi almaya çalışacağım. Kasa, PSU ve sıvı soğutucu dahil ama onları belirleyemedim. Kasaya sığıyor, sığmıyor derken kapasitem yetmedi onları seçmeye. Sizlerden tavsiye istiyorum. Diğer parçalarda da tavsiyelere açığım tabii.

Cougar Unıface RGB Ges 850W 80Plus Gold ATX 3.1 / PCI-e 5.1 böyle bir kasa var, 850W + Gold sertifikalı 7 bin lira. İş görür mü mesela? Ya da kasa ayrı, PSU ayrı mı almak lazım?

İşlemci: AMD Ryzen 9 9950X 23 bin lira
Anakart: ASUS TUF Gaming X870E-Plus 18 bin lira ya da ASUS ROG STRIX B850-E Gaming Wi-Fi 17 bin lira
Ekran kartı: Palit NVIDIA GeForce RTX5080 58 bin lira ya da bütçe yetmezse RTX 5070 Ti 45 bin lira civarı
RAM: XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 9 bin lira
SSD: MSI MSI SSD Spatium M560 PCI-e 5.0 NVMe M.2 1TB 5 bin lira

nasıl soldu anlamadım ama sistem konuyu ikiye ayırmış alltaki ayrı bir başlık olmuş,kusura bakmayın

Bir de arkadaşım için 70 bin lira seviyesinde aşağıdaki sistemi almak istiyoruz yine aynı şartlarda. Burada da yine kasa, PSU, sıvı soğutucu tavsiyesine ihtiyacım var.

ORTA
İşlemci: AMD Ryzen 9 9700X 13 bin lira
Anakart: ASUS TUF Gaming B850-Plus Wi-Fi 12 bin lira
Ekran kartı: RTX 5070 30 bin lira
RAM: XPG Lancer Siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 9 bin lira
SSD: MSI MSI SSD Spatium M560 PCI-e 5.0 NVMe M.2 1TB 5 bin lira
Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Selamlar hocam, kullanım amacınız oyun ise şunu düşünebilirsiniz;

CPU: 9800x3d
GPU: Palit 5080
Anakart: Gigabyte X870e Aorus Elite wifi7
Ram: XPG Lancer 2x16 32gb 6000mhz cl30
SSD: Samsung 990 PRO 1TB
Sıvı Soğutma: Arctic Liquid Freezer III PRO 360MM
PSU: FSP VİTA GM 1000W
Kasa: NZXT H9 FLOW Large (RGB'siz)

131k. Eğer yeğenimiz kasayı ışıklı mışıklı isterse revize ederiz. Eğer ışık vs istemiyorsa çok kaliteli bir kasadır NZXT H9 FLOW.

Selamlar hocam, kullanım amacınız oyun ise şunu düşünebilirsiniz;
kasadır NZXT H9 FLOW.
teşekkürler, önerdiğiniz kasa ve psu 17k yapıyor, Cougar MX660 Mesh Rgb Kasa 850W 80+ Gold Psu buldum 9k ,aradaki farka değermi sizce?
oğlum bu sistemi görünce zaten bayılacaktır, ışık işlerine artık sonra bakılır

Tabii ki değer üst segment PSU bayağı güzel bir kasa.

Bu var ondan daha iyi içinde Raijintek Ampere 850W PSU var.

Önerdiğim PSU ve kasa üst segment. Arada ciddi bir kalite farkı var.

Önerdiğim PSU ve kasa üst segment. Arada ciddi bir kalite farkı var.
anladım bunları kovalayayım o halde indirimde, peki sistemde de ekran kartı ve ram harici diğerlerini farklı önermişsiniz. fiyatlarıda benim seçtiklerimle yakın sayılır , onlarda kalite olarak mı fark ediyor acaba? yoksa daha uyumlu ,birbirini tamamlayan ürünler diyemi?

Evet kalite olarak fark ediyor hocam. Kronik sorunu olmayan güzel modeller. Anakart tarafında o kadar çıkmaya gerek yok sadece X870e Gigabyte yeterli.

Daha performanslılar hocam. Örneğin 9800x3d oyunlarda 9950x'den daha iyi performans veriyor.

Evet kalite olarak fark ediyor hocam. Kronik sorunu olmayan güzel modeller. Anakart tarafında o kadar çıkmaya gerek yok sadece X870e Gigabyte yeterli.
fiyatları aynı ama gibabyte ile asusun,bir tek amazonda 1,5k ucuz ama oda beyaz renk, herşey siyah olunca iyi olmaz gibi sanki, eğer asus daha iyi ise aynı fiyata onu tercih edeyim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…