130 TL topraklı üçlü priz önerisi

ygtslck01

Hectopat
Katılım
2 Eylül 2019
Mesajlar
482
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bir de arkadaşlar topraklı priz aldığımda taktığım priz topraklı olmasa fakat alacağım priz topraklı olsa yine topraklı kullanmış oluyorum değil mi? PC ve monitör için kullanacağım bu prizi.
 
Hayır olmuyorsun. Toprak hattından yararlanmak için o hat boyunca bağlı tüm fiş ve prizlerin topraklamaya sahip olması gerek.
 
Bu konuda daha bilgili arkadaşlar yanlışım varsa düzeltir ama bir odamda topraklama yok ve laptop kasası üzerinden akımı rahatça hissedebiliyordum. Aynı düşünceyle elde hazır olan kaliteli topraklı prizle sorunu çözerim demiştim ama yine aynısı oldu. Artık o odayı kullanmıyorum :D Bu arada o şekilde kullanmak zarar verir mi, ne şekilde zarar verir, bilen arkadaşlar şu konuda yardımcı olursa faydaları olur.
 
Gelen hatta topraklama yoksa faydası olmaz.
 
Konu hakkında çok detay bilgim yok fakat yaşadığım tecrübeler var. Evim çok eski evimde topraklı priz yok fakat sürekli fişe takılı kalan bütün elektronik cihazlarımı akım korumalı uzatma kablolarıyla kullanıyorum. 2 kere akım korumalı uzatma kablolarımın içi yandı cihazlarım zarar görmedi. Akım korumalı priz olmasa muhtemelen cihazlarım yanacaktı. Fiyatına çok takılmadan kaliteli bir akım korumalı uzatma alın derim.
 
Prizi söküp bakabilirsiniz. Gövdeye sarı-yeşil kablo giriyorsa vardır. Çok kötü adamlar yapmasıyda bu renkler kullanılır.
 
Akım korumalı olanları genelde bu ölçüde yapmıyorlar. Akım korumalı olarak APC alabilirsiniz. Bu akım korumalı prizi uzatma kablosu ile kullanabilirsiniz. Uzatma kablosu olarak da Viko alabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı