1300 TL Bütçe ile Sistem Toplama

Qeops

Hectopat
Katılım
17 Temmuz 2013
Mesajlar
7
Selamlar arkadaşlar,
Yaklaşık 15 senedir masaüstü toplamadığım ve teknik olarak çağdışı kaldığım için neyi toplamam gerektiğini çok bilemedim ancak ,

*Makina sadece oyun amaçlı kullanılacaktır, ağırlıklı online, Eve Online, NeverWinter, vs., laptopla idare ediyorum da hani zamanı geldi masaüstünün modundayım,
*Son 3-4 yılda çıkan oyunlar itinayla oynanacaktır, Mass Effect serisinden BF'sine, Assasins Creed'inden CIV'in yeni serilerine, Bioshock vs vs..
*Hani AC 4 olsun Elder Scrolls Online olsun çıktığında beni hayal kırıklığına uğratmadan oynatacak, yani önümüzdeki 1-2 sene upgrade'le uğraştırmayacak bir makine, sistemleri sömüren, en yüksek requirementları cayır cayır çalıştıracak bi makina değil açıkçası. Grafiği sallamayıp bir milim hızlancaksa Ultra low'da oyun oynayan bir insanım. Bütçe derseniz aşağıdaki kadroyu çıkartacak kadar bütçe mevcut.
Anakart:ASUS M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart

İşlemci:AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci

SDisk:WD 3.5" 500GB Caviar Blue 16MB Cache SATA 3.0 7200Rpm Harddisk

Kasa:COOLER MASTER HAF 912 PLUS GX 80PLUS 750W MidT ATX SİYAH KASA

RAM: Tavsiyeleriniz?

Ekran kartı arkadaşımın kullanmadığı kutusu açılmamış odamda çürüyen; Sapphire HD7770 Radeon GHZ 1GB DDR5

Bu çekirdek kadro beni idare eder mi? Ekstradan neler önerirsiniz?

Değerli tavsiyeleriniz için teşekkürler şimdiden.

 
Kardeş vatanın %25'lerini hedefleyerek net 1300 köşeye ayırdığım miktardır. Forumda 1500'e makina tavsiyesi de var görüyorum ama teknik olarak pek idrak edemiyorum malesef, bu yüzden kendi kriterlerimi ve ne istediğimi, ne için kullanacağımı yazsam belki yardım alırım dedim :)
 
Tamam kardeşim en oyun amaçlı demişsin ve bütçende az amd den başka şansın yok. Biraz araştırayım sana uygun sistemi el birliğiyle toplayalım. Pek kardeşim vatanın hangi magazasından alıcaksın onuda söylersen daha iyi olur. Her parça sana yakın yerdek şubede olmayabilir ona göre toplarız.
 
Açıkcası netten sipariş vermeyi planlıyordum, yada gidip Vatan Topkapıdan haftasonu kendimde alabilirim, Ekran kartı elimde olduğu için Vatan heralde benim için birleştirmez diye düşünüyorum.
 
Yok, sadece yukarıda bahsettiğim parçalara özel bütçe bu. Ekran asusun 23 luğu elimde, kalan aksesuarlar için de eldekileri kullanırım (750 tuşlu mouse ve keyboard istemiyorum zaten :) )
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı