13000TL altı F/P tablet önerisi

Lucky7

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Hocalarım evdeki tablet artık rahmetine kavuşacak gibi bu yüzden tablet arayışına geçtim. Bütçe tam belli değil babamda aldığı zaman güzel olsun diyor, 2016 yılının tabletiydi bu zamana kadar bataryası filan her şeyi fıstık gibi dayandı ama işlemci galiba artık error vermeye başladı. Bu yüzden tablet bakıyorum.

Yine onun gibi uzun yıllar götürebilecek 13000 TL altı herhangi bir fiyat fark etmez, 5000TL'ıik de olur, tablet önerisi istiyorum o yüzden F/P yazdım. Tek ricam yazılımı uzun dayanacak cihaz olsun. Samsung Tab 2016 vardı işte 8 yıl hadi son 2 yıl yazılımı sıkıntı çektirdi ama az 6 yıl en az dayandı. O yüzden uzun ömürlü tablet istiyorum. Oyun oynamam üniversite için lazım olabilir. Aklımda Samsung s9FE modeli var 13000 civarı olarak ya da MatePad 11.5+ kalem. Uygun olarak ise Honor X9 ya da A9+ var önerilerinizi bekliyorum. Sizce Samsung s9FE mi yoksa Plus'u mu yoksa 11.5 mi ya da başka model mi? Uygun olarak sizce A9+ mı? Yazı biraz karışık kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitede kullanırım diyorsanız 8 GB RAM'i olmasından ötürü s9FE Plus sizi çok uzun süre götürür. Eğer çok büyük derseniz s9FE de uzun süre götürür.

Üniversitede kullanırım diyorsanız 8 GB RAM'i olmasından ötürü s9FE Plus sizi çok uzun süre götürür. Eğer çok büyük derseniz s9FE de uzun süre götürür.

Üniversite için düşünüyorum hocam. Ama 3000 TL değer mi fark karar veremedim ekranı büyük olsa iyi olurdu S7 FE artık güncel değil galiba oda güncel olsa 2 yıl daha onu alabilirdim. Bir de s9FE serisine 4 yıl güncelleme garantisi vermiş galiba doğru mu?

Evet 4 yıl verdiler. Bende Tab S8 Plus var, bazen bana 8 GB RAM yetmiyor, 6 olsa kafayı yerdim muhtemelen. Bütçeniz varsa büyük ekran ve RAM için FE Plus'ı tercih edin.

Hocam yazı bekleyip S9 alacaktım babam şimdi alalım diyor bende bir şey diyemedim karar bende ne istersem o ama sınavlara hazırlanacağımdan çok işlemci ihtiyacım olmaz sanırsam. Xiaomi asla geçmem yazılımları berbat Redmi POCO mi bütün serilerini kullandım hala pil optimizasyonu sıkıntılı. Huawei modeli iyi ama HarmonyOS uygulama optimizasyonu sıkıntılı.

Evet 4 yıl verdiler. Bende Tab S8 Plus var, bazen bana 8 GB RAM yetmiyor, 6 olsa kafayı yerdim muhtemelen. Bütçeniz varsa büyük ekran ve RAM için FE Plus'ı tercih edin.

Hocam RAM tam olarak ne işe yarıyor arkada uygulama tutmaya yaramıyor mu? İndirime girerse s9FE+ alacağım girmezse mecbur s9FE.

Hocam RAM tam olarak ne işe yarıyor arkada uygulama tutmaya yaramıyor mu? İndirime girerse s9FE+ alacağım girmezse mecbur s9FE.

Hızlı ve geçici veri depolama birimi. Mesela bildirim panelini açacaksın, onu hemen yüklemesi lazım. RAM'de tutarki hemen yükleyip açsın. Açık uygulamaları RAM'de tutarki hemen açılsın. Eğer RAM çok olursa bir sürü uygulama tutar, sistem de rahat eder.

İşlemciye sadece sınava hazırlanacağı işim olmaz diye bakma. Bende ders çalışmak gittim S8+ aldım, arkadaşım s7FE aldı. Bana hep seni dolandırmışlar şakası yapıyor(tasarımı aynı olduğu için) ama her zaman da farkı tek bakışımızla anlayabiliyoruz. Eğer tablete aciliyetin yoksa yazın(zamların garantisi vermiyorum) S9 hatta S10 alabilirsin, ama s9FE+ da işini görür.

Hocam aslında babam sonrası için bilgisayar yenilemek tablet yenilemek ve telefon yenilemek bütçe belirlemişti o bütçeye görede S9+ alırdım. Devlet galiba kartlara limit koyacakmış babam kendi dedi o yüzden en azından birini alayım kafamız rahat etsin diyor. Samsung Tab sm T580 modeli var dediğim gibi bizde isterseniz incelersiniz o bizi aşırı işlem yapmadığımızdan 7 yıl dayandırdı. Bende yazın alacak olsam ilk hedef S9+ idi ama erken alacak olursam s9FE+ alacağım gibi duruyor. Sonra belki bunu babama devredip S10 serisi çıkarsa alabilirim.

Bende P580 var, ondan S8+ geçtim. Ben alalı 5,5 yıl oldu. 1,5 sene önce yetkili serviste batarya ve anakartını değiştirdim. Hala kullanıyorum(genelde ders videoları izlemek için). 3GB RAM sadece video izlemek için yetiyor ama PDF açarken dökülüyor. Siz hiç tamir ettirmediyseniz kıyaslama doğru olmaz ama 2vs3 GB RAM farkı göze çarpıyor. S9FE Plus'da seni 7 8 sene görürür aynı kullanımda. Sonrasında bütçeye göre pc/telefon yenilemesini düşünebilirsin.

Hocam S9 alabilirm ama yine düşerse konuştum babamla babam fiyata pek kafa takmıyor ben takıyorum sanırsam S9 inceledim iyi geldi. Tek fiyatı çok çalkantılı 16000TL görürse direk alacağım. Babam Apple'da bak dedi ama ekranı normal en düşük fiyatlı 15k civarında 2K kalem desen 17k geliyor o yüzden bana pek sinmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…