13000TL Ryzen 1800X ve GTX1080Ti sistem tavsiyesi

aquariuw

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, elime 13 bin lira gibi bir para geçti. İleriye dönük kullanabileceğim, render yaparken sorun yaratmaması gereken bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ryzen 1800x, Asus Rog Strix 1080Ti ve Frisby FC-9200 kasasını kesin olarak alacağım. Bunlar 7800TL gibi bir miktar yapıyor. 5 bin liraya RAM, SSD, ekran, anakart, PSU ve işlemci soğutucu önerir misiniz? Kafam çok karışık durumda. Hangisinden kıssam bilmiyorum. Teşekkürler.

Benim fikrimi soracak olursan kasaya 1800TL gömmek çok mantıklı bir davranış olmayacaktır. Onun yerine çok daha mantıklı parçalar alabilirsin. (Daha kapasiteli bir SSD, HDD, Sıvı soğutma vesaire. Hiç olmadı çevre birimleri alırsın.)

Ne olursa olsun marka Frisby. O kasaya o kadar para verilmez şahsi fikrim ki güzel bir kasa değil, her tarafından toz almaya müsait hiç sevmem içerde parçalarım görünecek ama sürekli toz temizleyeceğim. Onun yerine MasterCase Pro 5 al artan parayla SSD'yi M.2 NVMe yaparsın güzel bişey canavar olur.

Passmark sonuçları:

Intel Core i9-7900X = 22568

AMD Ryzen 7 1800X = 15409

Bu bütçeyle, render sisteme Ryzen eklersen parana yazık edersin.

1.jpg

Merhabalar, elime 13 bin lira gibi bir para geçti. İleriye dönük kullanabileceğim, render yaparken sorun yaratmaması gereken bir bilgisayar toplamak istiyorum. Ryzen 1800x, Asus Rog Strix 1080Ti ve Frisby FC-9200 kasasını kesin olarak alacağım. Bunlar 7800TL gibi bir miktar yapıyor. 5 bin liraya RAM, SSD, ekran, anakart, PSU ve işlemci soğutucu önerir misiniz? Kafam çok karışık durumda. Hangisinden kıssam bilmiyorum. Teşekkürler.
Bütçemi 18 Bin liraya çıkarttım. 1950x ile 1080Ti alacağım ve kasadan vazgeçtim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı