1333 MHz destekli anakarta 1600 MHz RAM takma

Xeon77

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul /Bağcılar
Daha fazla  
Merhaba. Daha önce de söylemiştim. Yeni ama eski nesil sistem topluyorum. İşlemcim Xeon X3440, ASUS P7H55-M anakarta sahibim. Galiba 1333 MHz RAM destekliyor. RAM olarak 1600 MHz RAM takabilir miyim? Ve bu frekansda çalıştırabilir miyim ?

Şimdi gözümden kaçmış. Anakartın özelliklerine baktığımda 1600 MHz'ye destek verdiğini fark ettim. Bu anakartla RAM'inizi 1600 MHz hızında kullanabilirsiniz.
Ancak 1333 MHz destekleyen anakartta takılan RAM 1600 MHz olan RAM 1333 MHz'de çalışır.

Şimdi gözümden kaçmış. Anakartın özelliklerine baktığımda 1600 MHz'ye destek verdiğini fark ettim. Bu anakartla RAM'inizi 1600 MHz hızında kullanabilirsiniz.
Ancak 1333 MHz destekleyen anakartta takılan RAM 1600 MHz olan RAM 1333 MHz'de çalışır.

Yani 1600 MHz RAM alıp, sadece BIOS’dan manuel olarak 1600 MHz’yi mi seçeceğim?

BIOS'dan seçmenize bile gerek yok. Takarsanız direkt çalışır muhtemelen 1600 MHz olarak çalışır.

Sizi bulmuşken iki sorum daha var. Birincisi: Bu anakartla elimde bulunan MSI RX 460 2 GB bu anakartla kullanabilirmiyim? ; İkincisi: Halihazırda güncel Windows 10 64 bit işletim sistemi ve oyunlarımın yüklü olduğu HDD var. Bunu direkt olarak takıp kullanabilirmiyim ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı