13700F veya 13700KF için anakart önerisi

StackHouse

Kilopat
Daha fazla  

İyi günler,
DDR5 anakart alacağım ama belirlediklerimin arasından hangisinin daha iyi, bana uygun olduğu konusunda tam emin olamadım.
İşlemcim 13700F veya 13700KF olacak, 2 işlemcide de overclock yapmayacağım ancak almışken hem geleceğe yönelik olmasını hem de 1000-2000TL için vah tüh dememeyi istiyorum. Bu yüzden 13700F alsam da Z serisine yönelip yönelmeme konusunda kararsız kaldım.
Ses kartı kalitesi, PCI-e sayısı gibi kriterlere göre de karşılaştırırsanız sevinirim.

Bütçe nedir?

13700KF, 13900F ayarında, multi threading olarak 13700F'ten %33 daha iyi. Ama 13700KF daha çok güç tüketiyor. 13900F fiyatını bilmiyorum ama bu ikisi çoklu çekirdek uygulamaları için daha iyi olur. Sadece oyun için biraz fazla. Acelen yoksa 14 serisini bekleyebilirsin. Aynı anakartlarla uyumlu olacak. Çok bir sıçrama beklemiyorum ama güncel olsun dersen beklemek daha mantıklı.

Maksimum 12000

Hocam zaten yeni kasa topluyorum, 14.nesile ayıracak bütçem ve zamanım olmayabilir. O yüzden her türlü 13700'e yöneleceğim gibi duruyor.

Son düzenleme:
Maksimum 12000

Hocam zaten yeni kasa topluyorum, 14.nesile ayıracak bütçem ve zamanım olmayabilir. O yüzden her türlü 13700'e yöneleceğim gibi duruyor.
13600KF ne dersin hocam? Ben kullanıyorum güç tüketimi düşük ve hava soğutmayla bile yeterli şu an bende. Çok memnunum.

13600KF ne dersin hocam? Ben kullanıyorum güç tüketimi düşük ve hava soğutmayla bile yeterli şu an bende. Çok memnunum.
Bence de arkadaşın dediği mantıklı.

@DracheN hocam hangi soğutucuyla nasıl değerler alıyorsunuz? Boşta, yükte, render süresinde değerler nasıl? Tam performans alabiliyor musunuz?

Bu işlemci de iyiymiş ancak i7 bana daha uygun diye düşünüyorum. Zaten asıl problem anakartta kararsız kalmam.

Son düzenleme:
Bence de arkadaşın dediği mantıklı.

@DracheN hocam hangi soğutucuyla nasıl değerler alıyorsunuz? Boşta, yükte, render süresinde değerler nasıl? Tam performans alabiliyor musunuz?
Hocam Noctua U12-A ile kullanıyorum. Oyunlarda en yüksek 72 derece gördüm boşta 35 derece. Buz gibi, çok memnunum i7 güç tüketimi ve soğutma nedeniyle tercih etmedim. Ek olarak render yapmadım hocam yalan olmasın.

Bu işlemci de iyiymiş ancak i7 bana daha uygun diye düşünüyorum. Zaten asıl problem anakartta kararsız kalmam.
Z790 Tomahawk Wifi DDR5 kullanıyorum hiçbir sorun yaşamadım. 6800 MHZ RAM kullanıyorum bu arada.

Hocam az önce şans eseri sizin sisteminize bakarken Tomahawk'ı fark ettim. Şimdi sipariş veriyorum.
Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…