14.000 TL PC toplama

Bütçe
14.000 TL
Sizce 4TB SSD (5400 RPM) mi yoksa 1TB SSD (7200 RPM) mi?

Hocam aşşağıda bir soru sordum , onu yanıtlamanızı rica ediyorum.Ondan sonra size sistemin son halini atacagım , halen beğenmezsiniz sizin sisteminize bakacağım.Şimdiden sağolun.
H

Hocam şu sisteme bakarmısınız bi ; lütfen eksikleri söyleyin , çok eksik varsada sizin sisteminizi alayım.

XPG S40G yerine XPG SX8200 Pro alın.

Parça kalitesi yüksek zaten hazırladığım sistemde. Ama şuan sıvı soğutma yok, ekstra HDD yok mesela. Ama bunlar upgrade ürünleri. Sonradan alıp takabilirsin, sıkıntısı olmaz. Rekabetçi oyunlar oynayacaksan 1080P, hikayeli oyunlar oynayacaksan 2K’ya yönelebilirsin. Sana kalmış. 1080P için bu sistem olabilir, her şeyiyle iyisinden koydum. Bu monitör çok tavsiye ediliyor diye bunu koydum, istersen farklı bir modele yönelebilirsin.Eki Görüntüle 514990
Ben bunu alıyorum o zaman.CS , R6 , GTA , Unturned vb oynuyorum.
3600X işlemciye X570 anakart gereksiz. Seçtiğin X570 VRM yapısı olarak B450 GAMING Plus’tan farksız. 4TB HDD çok fazla. 512 GB SSD’nin yanına 1TB HDD bile fazlasıyla yeter. Seçtiğin PSU iyi ama 80+ direkt, Bronze, Gold tarzı bir verimliliği yok. Seçtiğin SSD ısınan bir model, RGB diye o modele yönelme. Seçtiğin kasa bu bütçeye göre çok kalitesiz bir marka ve hava akışı iyi olmayan bir model. Mesh dediğimiz önü ızgaralı modellere yönelmeni öneririm.

Benim oluşturduğum sistemde her şeyden önce 2080 Super ekran kartı var. 2K odaklı bir sistem oluşturdum. Monitör bile 2K. Anakart B450 GAMING Plus işlemciye fazlasıyla yeterli, yüksek seviye OC yapsan bile anakart açısından hiçbir sorun olmaz. Benim oluşturduğum sistemde 3600MHz “CL16” bellekler var. AMD’nin önerdiği bellekler 3600MHz CL16 olanlar. SSD olarak Samsung 970 Evo kullandım, fazlasıyla iyi bir SSD, forumda da sık sık öneriliyor. Kasa olarak mesh yapıda iyi hava akışı olan bir model kullandım. PSU olarak Corsair’in RM serisinden 80+ Gold sertifikalı modüler PSU’sunu kullandım, kaliteli bir model. Bu sistemde bellek ve PSU düşürülüp sıvı soğutma eklenebilir. 2K odaklı bir sistem oluşturdum, monitörün de 2K olduğunu söyledim zaten. Sen 2K ile işim olmaz, ben 1080P’de oynayacağım diyorsan baştan bir sistem oluşturabilirim her şeyiyle kaliteli markalardan oluşan.

1080 için topladığınız sistemi, İtopya üzerinden alacagım ama listedeki Power Supply İtopya'da yok, o sistem için bir Power Supply bulabilir misiniz?(İtopya'da olan), sizin 1080 için topladığınız sistem için.
Ve sizin topladıgınız sistemde Ryzen 5 3600x'in 35mb belleği var , itopyadaki tıpa tıp aynı ama 32mb belleği var , sorun olmaz değilmi?
Eğer bulursanız öyle bişi DIREKT olarak alacagım. @Vorplody

Son düzenleme:
Ben bunu alıyorum o zaman.CS , R6 , GTA , Unturned vb oynuyorum.

1080 için topladığınız sistemi, İtopya üzerinden alacagım ama listedeki Power Supply İtopya'da yok, o sistem için bir Power Supply bulabilir misiniz?(İtopya'da olan), sizin 1080 için topladığınız sistem için.
Ve sizin topladıgınız sistemde Ryzen 5 3600x'in 35mb belleği var , itopyadaki tıpa tıp aynı ama 32mb belleği var , sorun olmaz değilmi?
Eğer bulursanız öyle bişi DIREKT olarak alacagım. @Vorplody
1080P daha iyi olabilir, oluşturduğum sistem her şeyiyle iyisinden bir de. İtopya pek önerilmiyor dostum satış sonrası pek iyi olmadığını söylüyorlar. Ben kendi sistemimi Sinerji’den topladım, senin için oluşturduğum sistemleri de ordan oluşturdum. İstanbul’da mağazaları da var istersen gidip oradan alabilirsin, ben sana Sinerji’yi öneririm. Bu arada sistem sadece oyun amaçlı mı yayın render vs düşünüyor musun? Son yazdığın sorunun cevabını buradan öğrenebilirsin;

1080P daha iyi olabilir, oluşturduğum sistem her şeyiyle iyisinden bir de. İtopya pek önerilmiyor dostum satış sonrası pek iyi olmadığını söylüyorlar. Ben kendi sistemimi Sinerji’den topladım, senin için oluşturduğum sistemleri de ordan oluşturdum. İstanbul’da mağazaları da var istersen gidip oradan alabilirsin, ben sana Sinerji’yi öneririm. Bu arada sistem sadece oyun amaçlı mı yayın render vs düşünüyor musun? Son yazdığın sorunun cevabını buradan öğrenebilirsin;

Dostum oyun amaçlı, şimdi arabaya biniyorum gidip sinerjinin dükkanından senin tavsiye ettiğin sistemi alacagım.
Edit: Dükkan çoktan kapanmış, yarın gideceğim.

Dostum oyun amaçlı, şimdi arabaya biniyorum gidip sinerjinin dükkanından senin tavsiye ettiğin sistemi alacagım.
Edit: Dükkan çoktan kapanmış, yarın gideceğim.
Aynen öyle yap daha iyi olur ama 18.00’a kadar çalışıyorlar diye biliyorum. Orada öneri ve tavsiyelerde bulunurlar, seçimlerden çok şaşmamaya çalışın yine de. Farklı kasalara bakabilirsiniz orada. Bu arada seçtiğimiz kasanın egzoz fanı yok, orada konuşursunuz bunu. Bir de seçtiğimiz M.2 SSD 1TB. İsterseniz 500GB bir model seçip artan parayla HDD alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı