14 000TL PC toplama

Hangi sistemi tercih etmeliyim ?

• 1.sistem

• 2.sistem

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Bütçe
14.000 TL
Birde tek tek mi toplu mu olacak?

Aslında sistem montajlamayı bilmiyorum ancak
tek tek alırsam daha ucuza gelir diye düşünüyorum.
Bir şekilde video izleye izleye montajını yaparım diye umuyorum yani hangi şekilde daha ucuza gelecekse o şekilde alabilirim. Bir de kasa sabit kalırsa sevinirim.

Son düzenleme:
Anladım, peki sence 2070S lazım mı yayın+oyun bilgisayarı için yoksa 2060S işimi görür mü?
Yayın işlemci ağırlıklı bir eylem, ekran kartınız da güçlü olsun ki ikisi bir arada yayını taşıyabilsinler.

Ama bir noktada şöyle bir şey de var. Adamın aldığı RAM'ler harika. Aldığı SSD harika. Kasayı çok beğenmiş kendisine kesin almak istediğini söylüyor. Kasa da güzel. Gold PSU almış. Ve sıvı soğutma almış. Yani ben bu sisteme baktığımda bu adam sistemini güncellemek istediğinde işlemcisinin harika olduğunu, sıvı soğutmasının olduğunu, raminin harika olduğunu, PSU'sunun yeterli olduğunu ve 2TB HDD + 500GB SSD'sinin olduğunu görüyorum. Atıyorum 5 sene sonra gidip bu sisteme sadece ekran kartı alsa bu adam sistem on numara beş yıldız oluyor. Senin topladığın sistemde adam günü kurtarmış. Burada ise geleceğe yatırım yapmış.
İlk başta yaptığınız yorumu ciddiye almıştım ama sonradan anladım durumu.
Samsung 860 Evo kullandım, bundan ilerisi ne bir SATA SSD için?
RAM'lerin güzeli çirkini bu kıyaslama için yok, ikinci sistemdeki Trident Z'nin gecikmesi biraz daha düşük ama teknik açıdan ilk sistemdeki RAM'den farkı yok, ve o sistem 12000 lira. 3600 MHz CL16 RAM'ler biraz daha pahalı olduğu için bunu seçtim, aynı fiyata sırf 3600MHz olması için CL18 RAM tercih etmeyeyim diye.
Sıvı soğutma almış diyorsunuz, ben de sıvı soğutma kullandım.
Kasa Corsair'in bu bütçedeki en iyi kasalarından, benim kullandığım PSU'nun tek eksiği tek CPU 8 pin güç girişine sahip olması, ama bu da bir eksik sayılamaz zaten, Tomahawk'ta tek CPU 8 pin güç girişi var, o sistemde kullanılan PSU'lardan biri giriş seviye sistemlerin kralı VS650 iken (diğer PSU'ya sözüm yok, ama o da 650W zaten) attığım PSU 12V kanalından 750W verebiliyor. HDD için düşünecek olursak P300'ün 2TB versiyonu da var ve daha uygun fiyata gelebilir, tercih edilmemesi için bir sebep yok.
Değerlendirmeye gelecek olursak attığım sistemin geri kaldığı tek yön HDD oluyor. Bir de ikinci sistem için RAM.

Attığım ürünler konusunda bilgi sahibi olmadığınızı varsayıyor ve köşeme çekiliyorum, açıklamamı yaptım yine de, umarım faydalı olabilmişimdir.
Aslında sistem montajlamayı bilmiyorum ancak
tek tek alırsam daha ucuza gelir diye düşünüyorum.
Bir şekilde video izleye izleye montajını yaparım diye umuyorum yani hangi şekilde daha ucuza gelecekse o şekilde alabilirim. Bir de kasa sabit kalırsa sevinirim.
Kasanın sabit kalması için ayrı bir sistem daha toplanabilir ama Sylveon hocam atar şimdi bir de, ona bakıp değerlendirme yapın isterseniz, o bu işin piri çünkü :)

Yayın işlemci ağırlıklı bir eylem, ekran kartınız da güçlü olsun ki ikisi bir arada yayını taşıyabilsinler.

RAM'lerin güzeli çirkini bu kıyaslama için yok, ikinci sistemdeki Trident Z'nin gecikmesi biraz daha düşük ama teknik açıdan ilk sistemdeki RAM'den farkı yok, ve o sistem 12000 lira. 3600 MHz CL16 RAM'ler biraz daha pahalı olduğu için bunu seçtim, aynı fiyata sırf 3600MHz olması için CL18 RAM tercih etmeyeyim diye.
Kasa Corsair'in bu bütçedeki en iyi kasalarından, benim kullandığım PSU'nun tek eksiği tek CPU 8 pin güç girişine sahip olması, ama bu da bir eksik sayılamaz zaten, Tomahawk'ta tek CPU 8 pin güç girişi var, o sistemde kullanılan PSU'lardan biri giriş seviye sistemlerin kralı VS650 iken (diğer PSU'ya sözüm yok, ama o da 650W zaten) attığım PSU 12V kanalından 750W verebiliyor. HDD için düşünecek olursak P300'ün 2TB versiyonu da var ve daha uygun fiyata gelebilir, tercih edilmemesi için bir sebep yok.
Değerlendirmeye gelecek olursak attığım sistemin geri kaldığı tek yön HDD oluyor. Bir de ikinci sistem için RAM.

Attığım ürünler konusunda bilgi sahibi olmadığınızı varsayıyor ve köşeme çekiliyorum, açıklamamı yaptım yine de, umarım faydalı olabilmişimdir.

Kasanın sabit kalması için ayrı bir sistem daha toplanabilir ama Sylveon hocam atar şimdi bir de, ona bakıp değerlendirme yapın isterseniz, o bu işin piri çünkü :)
Beni unuttunuz :(.
14723 TL tuttu isterseniz M.2 SSD iptal edip 14100 TL yaparsınız üst düzey bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
.

.

.

.

.

.

.

.

14723 TL tuttu isterseniz M.2 SSD iptal edip 14100 TL yaparsınız üst düzey bir sistem olduğunu söyleyebilirim.
Hepsi güzel ama sıvı soğutucu için başka bir alternatife yönelmek daha mantıklı olacaktır.
Bir de konu sahibi kasanın değişmemesini istiyormuş :)
QVO SSD'ler de veri depolama için daha uygunlar, 500SSD + 1-2TB HDD veya 500 GB Evo+ 1 TB QVO tercih etmek daha mantıklı olur. :)

Konu sahibinin istediği kasa ile bir sistem toplayalım bir de. :)

Dostum ben zaten ikinci sistemle senin sistemini kıyasladım. Birincisi ile zaten senin dizdiğin sistem arasında fiyat farkı var. Aynı fiyatta olan iki bilgisayarı karşılaştırdım.
1) Öncelikle sıvı soğutmada şahsen ben Corsair'den şaşmam. Sıvı soğutma kullanmak var, kullanmak var. Adamın eklediği sıvı soğutma gayet başarılı. Senin eklediğini daha önce test etme şansım olmadı ama ikisinden birini seçecek olsaydım gözüm kapalı Corsair'i seçerdim.
2) M.2 SSD tercih etmiş. Siz Sata. M.2 SSD'lerin okuma-yazma oranı çok yüksektir. Bunu oyunlarda hissetmek mümkün değil ama adamın bilgisayarı kullanacağı işlev doğrultusunda işe yarayacağı kesin.
3) Konu sahibi kardeşimiz inatla kasanın ASUS TUF GT501 olarak kalmasını istiyor. Siz farklı bir kasa kullanmışsınız.
4) 3600MHz Ram'in geleceğe dönük olduğunu yazmışım. Hala arkasındayım. Güzel çirkin derken RGB sinden bahsetmemiştim. Sizin öyle anlamanız beni şahsen üzdü. Ram'leri çok güzel derken pembe ve sarı renklerinden bahsetmemiştim. :D
5) PSU'lar arasında laf etmeye değecek bir fark yok.
Ancak tekrarlıyorum söylediklerimi.
R7 3700X'in besleyemeyeceği ekran kartı yok. Bu arkadaşımız şuanda 3700X ,3600MHz CL16 Ram, Kaliteli bir SSD ve HDD , Kaliteli Sıvı soğutmalı olan ikinci sistemi dizdiğinde ilerde parası olduğunda alabildiği en güçlü ekran kartını alabilir. Ve sistem on numara olur.
Ve ayriyetten bu arkadaşımızın 2060S'den daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. İlerde ihtiyaç duyduğunda alabilir.
Beni unuttunuz :(.
.

.

.

.

.

.

.

.
Hocam gidip 14723 TL 'lik sistem toplamışsınız daha içinde monitör yok. Adam monitör dahil 13.800'e çıkabildim en fazla demiş.

Dostum ben zaten ikinci sistemle senin sistemini kıyasladım. Birincisi ile zaten senin dizdiğin sistem arasında fiyat farkı var. Aynı fiyatta olan iki bilgisayarı karşılaştırdım.
1) öncelikle sıvı soğutmada şahsen ben Corsair'den şaşmam. Sıvı soğutma kullanmak var, kullanmak var. Adamın eklediği sıvı soğutma gayet başarılı. Senin eklediğini daha önce test etme şansım olmadı ama ikisinden birini seçecek olsaydım gözüm kapalı Corsair'i seçerdim.
2) M.2 SSD tercih etmiş. Siz SATA. M.2 SSD'lerin okuma-yazma oranı çok yüksektir. Bunu oyunlarda hissetmek mümkün değil ama adamın bilgisayarı kullanacağı işlev doğrultusunda işe yarayacağı kesin.
3) Konu sahibi kardeşimiz inatla kasanın ASUS TUF GT501 olarak kalmasını istiyor. Siz farklı bir kasa kullanmışsınız.
4) 3600MHz RAM'in geleceğe dönük olduğunu yazmışım. Hala arkasındayım. Güzel çirkin derken RGB'sinden bahsetmemiştim. Sizin öyle anlamanız beni şahsen üzdü. RAM'leri çok güzel derken pembe ve sarı renklerinden bahsetmemiştim. :D.
R7 3700X'in besleyemeyeceği ekran kartı yok. Bu arkadaşımız şu anda 3700X, 3600MHz CL16 RAM, kaliteli bir SSD ve HDD, kaliteli sıvı soğutmalı olan ikinci sistemi dizdiğinde ileride parası olduğunda alabildiği en güçlü ekran kartını alabilir. Ve sistem on numara olur.
Ve ayriyeten bu arkadaşımızın 2060S'den daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. İleride ihtiyaç duyduğunda alabilir.

Hocam gidip 14723 TL'lik sistem toplamışsınız daha içinde monitör yok. Adam monitör dahil 13.800'e çıkabildim en fazla demiş.

Ekran kartını düşürebilir görmemişim monitör seçeneğini. İşlemciyi 3600X yapabilir. M.2 SSD iptal edebilir.

1) Öncelikle sıvı soğutmada şahsen ben Corsair'den şaşmam. Sıvı soğutma kullanmak var, kullanmak var. Adamın eklediği sıvı soğutma gayet başarılı. Senin eklediğini daha önce test etme şansım olmadı ama ikisinden birini seçecek olsaydım gözüm kapalı Corsair'i seçerdim.
2) M.2 SSD tercih etmiş. Siz Sata. M.2 SSD'lerin okuma-yazma oranı çok yüksektir. Bunu oyunlarda hissetmek mümkün değil ama adamın bilgisayarı kullanacağı işlev doğrultusunda işe yarayacağı kesin.
4) 3600MHz Ram'in geleceğe dönük olduğunu yazmışım. Hala arkasındayım. Güzel çirkin derken RGB sinden bahsetmemiştim. Sizin öyle anlamanız beni şahsen üzdü. Ram'leri çok güzel derken pembe ve sarı renklerinden bahsetmemiştim. :D
R7 3700X'in besleyemeyeceği ekran kartı yok. Bu arkadaşımız şuanda 3700X ,3600MHz CL16 Ram, Kaliteli bir SSD ve HDD , Kaliteli Sıvı soğutmalı olan ikinci sistemi dizdiğinde ilerde parası olduğunda alabildiği en güçlü ekran kartını alabilir. Ve sistem on numara olur.
Ve ayriyeten bu arkadaşımızın 2060S'den daha iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum. İlerde ihtiyaç duyduğunda alabilir.
Peki, farklı bir açıdan yaklaşmak daha mantıklı olmuş, RAM'ler için rengi değil, gecikme değerini kıyasladım zaten. İlk başta şöyle algılamıştım:
"Senin attığın sistemde sıvı soğutma yok.
RAM'ler kötü, PSU Gold kullanmış sen kullanmamışsın.
"
Kasa kısmını gözden kaçırdım, o konuda haklısınız sadece. Attığım sıvı soğutmalar da oldukça kaliteliler.
Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı