14 ayda LGS'ye nasıl çalışılır?

Senin ileride çok iyi bir liseye gitmen bile iyi bir üniversite kazanacağının garantisini vermez. Bu tamamen senin gayretine bağlı bir şey. Ben o yüzden bu tür konularda LGS hayatının sınavıymış gibi davranılmasına karşıyım. Ben şahsen kötü bir lisede okudum ama şuan iyi bir üniversitede okuyorum.
 
Hocalarım ablamyarın bilgisayarı sıfır a indiriyorsun dedi aşırı sinirim bozuldu diyor kii herkes çalışmaya başladı diyor ben artık olduğumuz konuları çözüp bitirip 2 günde o konuda eksik olan kısımların videolu konu anlatımlarıyla tekrar yaptım iyi mi ama ablam sinirimi çok bozuyor.
 
Hocam şu anda nasıl bilmiyorum ama bizim zamanımızda karekök kolaydı (2. LGS'ye girmiştim). Orta seviyeye biraz daha zor gerekmez mi?
En temelden başlayacaksan temel kitaplardan gitmen lazım kimine kolay gelir kimine zor bu tamamen öğrencinin ders bilgisi ile ilgilidir eğer okulu iyi anlamamışsa temelden başlaması en iyi yöntemdir. Orta seviyeye gelince dediğim gibi daha zor bir kaynakla başlanılması daha iyi olur.
 
Vay be ben son 4 ay 4saat oyun 1saat ders şeklinde çalıştım adam 14ay önceden başlıyor, helal olsun! Kendini çalışmaya zorlama, önce biraz konu anlatımı dinle veya kitaplardan bak sonra mantığı anlayınca bırak. Bir zaman sonra canın soru çözmek ister (oran orantı konusunda insanın canı o kadar soru çözmek istiyor ki anlatamam) sonra canın istediği için kitabın başına geç ve soru çöz. Bunları yapman bile yeterli olur, kafanda oyun oynamak varsa çıkartmaya zorlama. Süresini belirlemen yeter. Şimdiden başarılar.
 
Arkadaşlar, şu an 7. sınıfım. 14 ay var. LGS'ye nasıl başlamalıyım çalışmaya? Sadece 8. sınıf soracaklar ama o konuların temeli de 6 ve 7. sınıf. Ne yapayım, nasıl başlayayım?

Bende şu an 8.sınıfım ve malum virüs yüzünden 7.sınıfın son konularını görmedim. Bu bana veri analizinde çok sıkıntı yarattı. Onun için 7 bitmeden 8'e başlama.
Bir de hep bir derse odaklanma (8.sınıfta) takıldığın konuya ağırlık verebilirsin ama hiçbir zaman diğerlerini boşlayıp bir derse odaklanma.
 
Ben sadece son sene çalıştım. 1. dönem berbattım, doğru düzgün çalışmadım bile. 2. dönem program hazırladım ve pandemi başladı. Pandemi benim işime geldi. Sabah kalkar bir deneme sonra mola sonra da 110 soru ve konu tekrarı yapar günü bitirirdim. Sonuç olarak %1'lik dilime girdim ve nitelikli bir lise kazandım. Sana da tavsiye ederim.
Hangi liseyi kazandın, ayrıca beni nereden tanıyorsun? 😀
 

Geri
Yukarı