14 gün içinde koşulsuz iade hakkı var mı?

Hem dijital ürün hem de abonelik sözleşmesi var.

Abonelik sözleşmesinde cayma hakkı var ama 7 gündür. Nasıl bir sonuç çıkacağını bende merak ettim, takipteyim hocam.

Hocam bu dijital ürün olduğu için bilmiyorum ne olacağını ama 1 ay kullanmak gibi niyetim yok satış sözleşmesinde 1 görüşme yapılırsa iade yapılmaz yazıyor ama 4 gün oldu daha alalı umarım iade edebilirim.

Dijital ürünlerde ve hizmetlerde cayma hakkı, bazı istisnalara tabi olabilir. Tüketici Kanunu'na göre, dijital içerik sağlayan ürünlerde (örneğin online hizmetler, yazılım, dijital ürünler gibi) cayma hakkı, içerik veya hizmetin tamamen kullanıma sunulması durumunda geçerli olmayabilir. Ancak bu, kullanım koşulları ve sözleşme detaylarına bağlıdır.

Eğer sözleşmede "bir görüşme yapılırsa iade yapılmaz" gibi bir madde varsa ve siz bu hizmeti kullandıysanız, iade talebinizin reddedilmesi olası olabilir. Ancak, bu madde yasal olarak geçerli mi, bu konuda emin olmak için şunları yapabilirsiniz:

1. Tüketici Hakem Heyeti'ne Başvuru: Eğer kendinizi haksızlığa uğramış hissediyorsanız, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapabilirsiniz. Burada, sözleşme maddelerinin Tüketici Kanunu'na uygun olup olmadığını inceletebilirsiniz.
  2. Hizmet Sağlayıcısıyla İletişim: Hizmeti sağlayan firmayla tekrar iletişime geçip memnuniyetsizliğinizi ve cayma hakkınızı talep edebilirsiniz. Bazen müşteri memnuniyeti kapsamında size iade sunabilirler.
Eğer ürünün tamamen dijital olup kullanıldıysa ve sözleşmede belirttiğiniz gibi bir madde varsa, yasal açıdan iade talebinizin reddedilmesi ihtimali olabilir. Ancak yine de Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak hakkınızı arayabilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı