Sitelerin kendi içerisindeki sözleşmeleri okuyun. Teknobiyotik'ten ürün iadesi yaptım ücreti eskik yolladılar. Sorduğumda kargo bedeli kestiklerini söylediler. Sözleşmelerini okudum. Oraya eklemişler. İade durumu alıcı kargoyu öder diye. Normalde Trendyol vs. kendisi ödüyordu. Burada da buna benzer bir durum olmuş olabilir.
Merhaba hocam yorumunuz için teşekkür ederim, mediamarktın mesafeli satış sözleşmesindeki bazı önemli maddeleri ekliyorum:
(11) Tüketici, cayma süresi içinde malı, işleyişine, teknik özelliklerine ve kullanım talimatlarına uygun bir şekilde kullandığı takdirde meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.
14.2) Aşağıdaki ürünlerde cayma hakkının kullanılması, ürünün bant, mühür, paket, koruyucu ambalaj gibi koruyucu unsurlarının açılmamış olması şartına bağlıdır.
Her türlü yazılım ve programlar
DVD, VCD, CD, kitap ve kasetler
Bilgisayar ve kırtasiye sarf malzemeleri; toner, kartuş, şerit v.b. ürünler
İadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayan kozmetik ve kişisel bakım ve sağlık ürünleri de dahil tüm ürünler
Kulaklık olarak herhangi bir madde özel olarak eklenmemiş, yani bu "hijyeni" kim belirliyor MediaMarkt firması mı yoksa Ticaret bakanlığı mı
benim kafam çok karıştı. Yani bir firma isterse bütün ürünleri hijyen kategorisine dahil edip bu maddeyi suistimal edemez mi ?