14 pin ATX kablosunu ayırıp ekran kartına güç vermek

Yer
Washington D.C.
Benim kullanmadığım 80+ bir güç kaynağım var. Eski kasamdan çıkardığım. Şöyle ki bunda ekran kartı için 6 pinlik giriş yok. Kasamda bulunan güç kaynağında da 6 pinlik giriş yok. Sadece anakart ve işlemci güç girişleri var. Ben bu anakart güç girişinin 6 tanesini ayırsam ekran kartına taksam çalışır mı?

Çekince ayrılacak sanıyorsun herhalde. Öyle bir şey yapamazsın. 20+4 ping şeklindedir o. Belki de direkt 24 pin şeklinde. Keza pinlerin işleri ve tipleri farklı olabiliyor. Direkt yanyana olan 6 pinin tam uyumlu olacağı garanti değil.

Molex'ten 6 pin yapan kablolara bakabilirsin ama pek tavsiye edilmiyor. Güç kaynağı veya ekran kartı zarar görebilir.

Çekince ayrılacak sanıyorsun herhalde. Öyle bir şey yapamazsın. 20+4 ping şeklindedir o. Belki de direkt 24 pin şeklinde. Keza pinlerin işleri ve tipleri farklı olabiliyor. Direkt Yan yana olan 6 pinin tam uyumlu olacağı garanti değil.

Molex'ten 6 pin yapan kablolara bakabilirsin ama pek tavsiye edilmiyor. Güç kaynağı veya ekran kartı zarar görebilir.

14 pin giriş var PSU'da. Çevirici bulamadım. Aynı dizilimde olanları ayırıp takınca olmaz yani öyle mi?
Başlık yanlış bu arada 14 pin olacak 24 değil yazmayı unutmuşum.

Olmaz hocam. Dönüştürücü kullanabilirsiniz. Fakat hepsi iyi değil. Problem yaşayanlar oluyor.

Böyle bir şey işinize yarar.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı