14 yaşında 163 cm boy kısa mı?

Boyun çok kısa değil ama yüzme, basketbol gibi sporlar yaparsan ergenlik döneminde çok faydalı olur vücudun için. Kesinlikle başla bu tarz bir spora.
 
Yaşına göre 1.65 üstü olman gerekirdi ama takma ortalama 20 yaşına kadar uzarsin normalde ben de 3 ay sonra 16 olacağım 170-175 arası boyum mümkünse 180'i geçmek hedefim kısaca vücut belirliyecek arkadaşın dediği gibi.
 
Öncelikle boyum 163 cm. Bir şeylerin ters gittiğini düşünüyordum ve kan testi yaptırdım. D vitaminin 14 olduğunu gördüm olması gerekenden düşük olduğunu gördüm 25 olması gerekiyormuş en az ve D vitamini eksikliğinin boy kısalığına da sebep olduğunu gördüm. Takviye almaya başladım sizce bu konuda çok mu geç kaldım?

14 yaşında 163 boy ideal aile bireylerinin de boyu önemli tabii ki köküne bakacaksın annen baban uzunsa boyun uzun olacaktır kısa ise uzun olman zor hocam ama şu anda boyun ideal zaman içinde uzamalar olacaktır illaki.
 
Evet bari kurtarmışsınız sevindim.

Çok şükür hocam bu durum lise yıllarımda bana dezavantaj olmuştu yaşıtlarımdan 1-2 yaş küçük durduğum için sosyal hayatım iyi gitmiyordu sevgili durumunu hiç anlatmıyorum çok şükür bu durumu atlattım 17 yaşımda falan öz güvenimi kazandım ve şu anda gayet iyiyim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı