14 yaşında boy uzamaması

Boyunuz oldukça kısa, mutlaka doktora gitmelisiniz. Boyunuzun uzamasına engel olan bir hastalık olabilir, hastalık ihtimalleri elendikten sonra, ailesel sebeplerle geç boy atacak olabilirsiniz, genetik olarak boyunuz kısa olabilir,
 
Denildiği gibi genlerle alakalı bu. Mesela babamdan 6 cm annemden 10 cm uzunum. Bir hesaplama vardı lise de hoca söylemişti ve o hesaplamaya göre en fazla ailemden de 6 cm uzun olabileceğim çıkıyordu. Doğru mu bilemem tabii. Şu an boyum 173 lise de daha da kısaydım sürekli zıplayıp duruyordum evde sağa sola dokunmaya çalışıyordum o dönem uzadım. Tavana dokunmaya çalış vs :D
 
Yaşım 13, bu yılın Eylül 3'ünde 14'e gireceğim. Şu an boyum 1.60 civarı olması gerekiyor, açık konuşmak gerekirse boyun çok kısa ancak ilerleyen zamanlarda birden boy atıp onlardan boy konusunda aşağı kalır bir yanın olmaz diye düşünüyorum :)

Doktora gitmekte de fayda var bu arada, en iyisini o bilir.
 
Ben tam 14 yaşında 1.72'dim 16 yaşıma girdim 1.77'im çok uzamadım yani. Durum herkes farklı seyrediyor "uzarsın, uzamazsın" demek çok yanlış olur.
 
Yaşım 14 ve boyum bir türlü uzamıyor. Yaşıtlarım benden çok uzun, cüce gibi kalıyorum. Boyum 1.47, onların en az 160 vardır. Sizce boyum ne zaman uzar?

Ben şu an aynı yaşta 170'de kaldım diye üzülüyordum ama sizin durumunuz cidden kötü herhangi bir rahatsızlığınız var mı ya da vitamin eksikliği beslenmeme vb.
 

Geri
Yukarı