14 yaşında çok zayıfım

Daha yaşın erken antrenman için erken gibi ama bende 14 yaşındayım 182 ve 70 kiloyum.
Basketbola yazılabilirsin gelişmeni sağlar.

Merhaba, 14 yaşındayım evde dambillarla spor yapıyorum yaşım yetmediği için belediyenin fitness salonuna gidemiyorum. Her neyse asıl konu çok zayıfım kilom 58 boyum 1,72 kilo almak için ne yapmalıyım? Ayrica antrenman öncesi ne yemeliyim, içmeliyim?
 
Genetiğe de bağlı aslında boy ama kilo çok az. 9-10 yaşında 35-37 kilo falandım.

Hastalığım var pafa. Her hastaladığımda iştahım kesildiği için 1-2 kilo veriyorum. Bir ara hastalamadım 34'den 40 kilo ya çıktım 2-3 ayda. Bol yemek yiyorum fakat ailem bana kızıp duruyor yemek yemiyorsun diye. Defalarca anlattım hastayken zayıflıyorum diye anlamıyorlar. 42 kilolara kadar çıkmıştım maalesef 3-4 defa birkaç hafta arayla hastaladığım için 35-36 kiloya kadar düştüm :(
Zayıflıktan fazla şikayetçi değilim. Kiloluları görüyoruz yürüyemiyorlar bir yerden bir yere giderken çok yoruluyorlar ve en sinir bozucu şey ise yaz mevsiminde...
Bademciğimi aldırıp kilo alabilirim fakat dediğim gibi...
 
Kilo almak istiyorsan güne erken başlamalısın, en geç 9-10 gibi kalkmalısın, kalori takibi de yapmalısın bazı yemeklerde düşündüğün kadar çok kalori olmuyor.
 
Çok basit kalori arttıracaksın. Kendi bir besin disiplini oluşturacaksın. Günlük aldığın kalori miktarını hesaplayıp arttıracaksın ve bu kalori arttırma olayını disiplinli bir şekilde hesaplı olarak yapacaksın. Proteinli besleneceksin ve sporuna aynen devam edeceksin.
 

Geri
Yukarı