14 yaşında e-sporcu olunabilir mi?

Yaşın ilerledikçe bu isteğin kaybolur. O yaşta herkesin öyle hayalleri vardı. Sen sanıyorsun ki hayatım boyunca oyun oynayarak milyoner olacam. Hem sevdiğim iş hem para. Fakat o işler öyle kolay değil. Hobi için de bu işi yapamazsın. Günde 8, 10 saat antreman yapman lazım. 10 saati günde derslerine veya başka bir mesleğe yazılım veya tasarım olabilir tamamen örnek veriyorum çok daha iyi bir hayata sahip olursun arada da açar CS girersin. 40 FPS ile Nova 2 oldun diye sadece kendi rakiplerine iyi olduğunu kanıtlarsın. Para için yapmayacağın şeyler hobi olur. Bu hobilik meslek değil bence sen hayatını devam ettir ve kendi çapında oyununu oyna. Aileni çok takma herkesin ailesi öyle hemen hemen.

Son düzenleme:
Hocam yukarıda yazdığınız LGS puanları çok güzel puanlar. 4 sene önce girdim, o puanları gördüğümü hatırlamıyorum :D
Herkesin bir dönem oyunlara ilgisi aşırı artıyor, ileride iyi bir lise kazanırsanız esporun çok da umurunuzda olmadığını fark edeceksiniz. Ayrıca önü de kesinlikle açık değil. 2-3 sene önce ikişer üçer madalya takan adamlar şu an Zula yayınlarıyla bağış toplamaya çalışıyor.
Derslerinize odaklanın, bu sene ana odağınız sadece ders olsun. İnanın pişman olmayacaksınız. Bu sene oyun oynamamanın acısını haziranda çıkarırsınız, 5 ay bir şey kaldı şunun şurasında :D

İmkansız. En baş sebep bu çok zor bir şey globalde kim bilir kaç bin kişi takım arıyordur.
Türkiye'de de oldukça zor.

Kardeşim ben e-spor'u sadece biraz lolden ve birkaç tanıdıktan bildiğim kadarıyla söyleyeyim; Özellikle Türkiye'de pek güvenilir bir sektör değil. Ya çok iyi oynayacaksın ve yurtdışına çıkacaksın (ki o da bu aralar zor gibi görünüyor, elraene falan bile vize vermemişler.) ya da geleceğini ona göre şekillendirmeye çalışmayacaksın. Türkiye'de e-spor 2017-2020 araları peak yaptı ama şuan pek iyi bir durumda değil. Gold Nova 2 CS'de ne kadar iyi bir rütbe bilmiyorum ama kendine güveniyorsan ileride muhakkak iyi bir bilgisayarın olur yayın açarsın.

Doğru demişler. İyi bir lise YKS için çok iyi temel oluşturur.
Aynen öyle lise en az üniversite kadar önemli bence.

Aynen öyle lise en az üniversite kadar önemli bence.

Hocam ben şehrimde en iyi ikinci liseye yerleşmiştim. Arkadaş ortamı olsun, aldığın eğitim olsun çok fark ediyor. Çevremdeki 10 adamdan 7'si kaliteli üniversitelere yerleşti kalan üçü de iyi bir sıralamadan mezuna bıraktı. Genel olarak iyi okullarda bu şekil oluyor. Katkısı çok fazla. Tam puan LGS için kac bilmiyorum ama 500 falansa 480 cok büyük bir rakam, geleceğini saglam alman için bir fırsat.

Torpilin varsa olursun kardeşim.

Ne alaka bu kadar da bilgisiz olup cevap yazabilen tek insan olabilirsiniz, acaba hiç espor maçlarını izledin mi yorum yapıyorsun, sanırım sizde yetenek olmadığı için bu kadar aptalca bir yorum yazma gereği duydunuz.

Bu kadar bilgisiz olup her şeye yorum yapabilen tek insan evladı olabilirsiniz.

Profil:Steam Community :: DeSeRT
30 yıllık uzman gamer. Gamer olmak bir yaşam tarzıdır, bir meslek değildir. Gerçek gamer ne bulursa oynar. Bir gurme gibi iyi oyunu, kötü oyunu ayırt eder. Ben de onlardan biriyim. Tek bir oyun oynamakla gamer olunmuyor. Piyasada fake gamer çok fazla. Taklitlerden sakının. Buradan muhataplarına iyi dersler.

Bu tarz bir yazıyı yazıp bu kadar bilgisiz olmak sanırım size özel emrah, namı değer desert.

Yeni konular

Geri
Yukarı