14 yaşında kalp krizi riski ne kadardır?

Panik atak için tedavi olmalısınız. Sürekli ataklar bu çeşit psikolojik ağrılar yapar. Benim kaslarıma kramplar giriyordu psikolojik durumlardan ötürü. Önce kalbini kontrol ettir, eğer bir sorun yok derse ve ağrılar devam ederse doğruca psikiyatri polikliniğine git.
 
Evet arkadaşlar göğüste ağrı var 1 aydır. Sizce damar tikanma ihtimali ya da kalp krizi riski kactir?
Not: Doğuştan hiçbir hastalığım yok. Yas 14.

Kanka bir aydır böyle bir problemin var ve sen doktora gidip baktırmak yerine burada konu açıyorsun. Bravo hakikaten. 😅
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sigara vs. kullanmıyorsanız yok denecek kadar az. Kardiyolojiye bir görünün. EKG, EKO vs çekilir.
Ben kontrol gidiyorum sık sık, sorunuz varsa sorabilirsiniz.
 
Panikatak için tedavi olmalısınız. Sürekli ataklar bu çeşit psikolojik ağrılar yapar. Benim kaslarıma kramplar giriyordu psikolojik durumlardan ötürü. Önce kalbini kontrol ettir, eğer bir sorun yok derse ve ağrılar devam ederse doğruca psikiyatri polikliniğine git.

Direkt panikatak diyemeyiz. Sadece göğsünde değildir panikatak. Tüm vücut kasılıp kalır ve kişi stres yapar.

Arada sırada oluyor bazen çok artıyor ama dayanilmayacak kadar değil nefes darlığı vb yok panikatak var bende ablama sorduğumda ablam sağlıkçı bu arada bir şey yok büyüme çağında sin diyor.

Büyüme çağında kasların gelişimi vb. sebeplerle normal şeyler gibi geldi bana. Eğer panikatak dememiz gerekiyorsa tüm vücudunun kasılması, o sırada çok strese girmen ve bunun aralıklarla olması gerekiyor. Hele kötü bir olay olduğunda direkt kasılman gerekiyor yukarıda dediğim gibi. Eğer şikayetin buysa psikiyatri daha çok ilgilenebilir ancak göğüs ağrısı ise EKG çektirmek için doktora gidebilirsin.
 
Kalp problemi olması için yorulma halinde göğüste ağrı görülür aksi takdirde durup dururken göğüste gerçekleşen ağrılar yüksek ihtimalle kalp sorunlarını işaret etmez. Yine de ailene söyle , bir doktora görün EKG'ne baksınlar fakat kendini denemek istiyorsan yorulduktan sonraki durumuna dikkat et, eğer ağrı o zaman başlıyor veyahut artıyorsa kalp sıkıntısı olabilir.
 
Evet arkadaşlar göğüste ağrı var 1 aydır. Sizce damar tikanma ihtimali ya da kalp krizi riski kactir?
Not: Doğuştan hiçbir hastalığım yok. Yas 14.
Ailende kalp krizi geçiren varsa,kiloluysan veya zararlı bir alışkanligin varsa riskin daha yüksek.Tabi teorik bu,doktora görünebilirsin.
 
Doktor: Hiç bir şeyiniz yok.

Google: Öleceksin dostum.
Doğru tespit :D

Normal onlar, ergenlik cagina yaklastigin icin meme bölgelerin agriyor. Korkmana gerek yok.
Ve bir de kalp agrisi gögüse vermez beline verir.

Koltuk agrisi ve sırtın sol tarafına vuruyor bazen çok şiddetli oluyor ama dayanılmaz değil yani sadece hissediyorum o da mı ergenlikten ya da siz yaşadınız mı?
 
Son düzenleme:
Doğru tespit :D



Koltuk agrisi ve sırtın sol tarafına vuruyor bazen çok şiddetli oluyor ama dayanılmaz değil yani sadece hissediyorum o da mı ergenlikten ya da siz yaşadınız mı?
Tam olarak nasıl bir ağrı yaşıyorsun? direk göğsün ortasında mı, sağında mı, solunda mı, yoksa komple göğüs mü. Ağrının tanımını nasıl bide sıkışma cinsinden mi doluluk mu, Ağrıyla beraber nefes darlığı oluyorsa %50 kalp kaynaklıdır normal ciğer ağrıları nefes darlığı yapmaz.
 

Geri
Yukarı