14 yaşında kardeşimin sevgilisinin olması

Bir de cinsel rüşt yaşı var. Ülkeden ülkeye değişiyor. Almanya'da 13 ya da 14 olması lazım. Bilimsel olarak 13-14 yaş uygun olabilir fakat kızın ileride doğru düzgün bir hayata sahip olabilmesi için 18 yaş ideal bence.
Cinsel rüşt yaşı için hiçbir şey diyemiyorum, açıkçası 18 yaşından çok önce cinsel deneyimi çok defa yaşamış biri olarak (yaşıtımla) bir zararını da görmedim faydasını da görmedim. Bazı şeyleri erken yaşamak o anda kişiye kalan bir durum oluyor sanırım, başkası adına bu konuda bir karar veremem.

Benim sana örnek verdiğim konu kanunların içinde olan bir konu, ondan dolayı net olarak suç ve normal karşılanmaz dedim mesela. Bizde sanırım 18 olarak kabul ediliyor olabilir.

Not: Bazı yasalarda ülkeye göre 18 yaş altı "eşit" yaşlar, bazı yasalarda 18 yaş altı ve üstü olarak ayrılıyor bu kanunlar.
 
Son düzenleme:
Şu da ayrı bir komedi. 17 yaşında bir kişi evlenemez fakat 18 yaşında bir kişi evlenebilir. 1 senede ne oldu? Çocuktu adam mı oldu 1 senede? Ayrıca hâlâ 16-17 yaşında bir insana çocuk gözüyle bakmak bayağı bir garip. Bir de şimdikiler aygır gibi zâten utanmasam ağabey diyeceğim. Sakalı benimkinden uzun hâlâ "çocuk" oluyor... Gençlere eğer sorumluluk vermezsek boş beleş nesillerin yetişmesi kaçınılmaz. Gençlerin küçükken ufak birimler idare etmesini ve tercih yapmasını öğrenmesi lâzım. İleride ülkeyi onlara emanet edeceğimize göre ağaç yaş eğelim yoksa ileride başka ülkelerin ağaçları gibi eğilmeye çalışırken kırılırlar.
 
16 yaşından önce olanlar zaten çöp, sırf hava olsun diye yapıyorlar. Ayrılınca da depresyondayım, beni aldattılar ehu moduna giriyorlar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar biraz bana garip geldi bu olay.
Bizim zamanımızda böyle şeylerin olması biraz garipti sanki dostlar.
Bakın lise de sevgilisi olsa zaten bir şey demem, normal. Ama parkta gördüm biraz garibime gitti.
(Sevgilisi olmayabilir de).
Sizce dostlar bir önerilerinizi falan bir yazın şahsen garip geldi.

Benim 12 yaşında iken sevgilim vardı.
 
Öncelikle sevgili kavramını ele alalım sevgili nedir ? sevgili kişinin kendine evlenmeden önce eş seçmesi ve evlilik öncesi ilişkinin sağlamlığı için iki tarafında kendisini tanımasıdır.Sizin sevgili tanımınıza gelelim kesin müstehcen şeyler üzerine kurulu ve kişinin namusunun bozulacağı konusunda büyük endişelere sebep olan bir kavram böyle bir tahmin atmamın sebebi toplumun düşüncesi o ne der şu ne der o böyle demiş bu böyle demiş bak görüyon mu küçücük kızın sevgilisi var bunlar kesin kötü kötü şeylerde yapıyordur vesaire geçin kardeşim bunları insanın insanı tanıması duygularını paylaşması kadar normal bir şey yoktur artık şu saçma algılarınızdan arının ve bu olaya ön yargılı yaklaşmayın ön yargılı yaklaşmak yerine gidin kardeşinizle konuşun ona öğütler verin ona yol gösterin gidipte onu baskılayacak şeyler yapmayın baskılayıcı davranışlarınız onun hayatını olumsuz etkiler.Velevki düşündüğünüz gibiyse dediğim gibi ona yol göstererek o durumdan kurtarın davranışlarınıza dikkat edin ki olumlu bir karşılık alasınız.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı