14 yaşında kardeşimin sevgilisinin olması

Ben hazmedemiyorum aralarında 3-4 yaş olan ergenlerin sevgili olmasını. Dün mesela arkadaşlarımla oyun oynuyorduk, birisi bir arkadaşını daha çağırdı, o da yanında sevgilisinin gelmesini istedi, tamam dedik. Kız maks 13-14 yaşında, adam ise 17-18 yaşında, kızın sesini ve adamın sesini duyunca sinirden çıktım, hiç sevgilim olmadı o ayrı konu, zaten aşka da inancım yok...
Hocam kim kırdı senin kalbini? Söyle de cezasını keselim.
Dostlar biraz bana garip geldi bu olay.
Bizim zamanımızda böyle şeylerin olması biraz garipti sanki dostlar.
Bakın lise de sevgilisi olsa zaten bir şey demem, normal. Ama parkta gördüm biraz garibime gitti.
(Sevgilisi olmayabilir de).
Sizce dostlar bir önerilerinizi falan bir yazın şahsen garip geldi.
Hocam sevgilisi olması çok önemli değil de dua edin TikTok videosu falan çekmesin.
 
Son düzenleme:
Sevgilim yok olmamasından memlunum keşişler gibi sabaha kadar spor yapıyorum yada kitap okuyorum :).

Bana kalsa o kişinin tercihi bişe demem ama bir limit şart.
 
Ciddi anlamda şaşırdım Ortaokul 8'de böyle şeylerin olduğunu duyunca. Ne desem bilemedim benim döneminde yoktu. Eğer böyle birşey olacağının, olduğunun farkına varırsanız kardeşiniz kız da olsa erkek de olsa uzak tutun karşı taraftan. Sonuçta arkadaşın dediği gibi 18 yaşının altında olduğu için rızası olsa bile cezası oluyor. Umarım öyle şeyler yaşamazsınız.
16 yaşındayım ben zaten kardeşim 14 o yaşamasın diye korkuyorum :(.
 
Abi öyle diyosun da bende 8. sınıftım bütün okula yayılmış 2 kişi sevgili olmuşlardı okul çıkışında bildiğin tuvalette evet, düşündüğün şeyi yapıyorlardı. 2 erkek 1 kız vardı yani artık şaşırmıyorum.
Peki sen bunu biliyordun da hocalar bilmiyor muydu? Veya çocukların ailesi? Yada biliyordun da neden hiç kimseye söylemedin?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
2015 yılında ortaokuldan mezun oldum. O yıllarda da sevgilisi olanlar vardı. Ama sayıları azdı bildiğim kadarıyla.
Küçük yaşta sevgili yapma durumunda ise bir fikrim yok.
 
Benim bundan 13 yıl önce 12 yaşlarında iken yani ilkokul 5-6-7-8 de hep sevgililerim oldu. Olabilir yani sıkıntı değil ama bir nevi çocuk oldukları için bazı konularda bilgilendirilmeleri şart diye düşünüyorum.
 
S*hirli annesi dizisi mahvetti çocukları ahlak ve aile düzenini yerle bir etti (evet biliyorum tek başına o dizi yapmadı). Pis dizi ben çocukken TV de gösteriyordu ve şükür seneler önce bitti ama şimdi bir şekilde yine hortladı ve ne yazık ki yine çocuk kitlenin ahlakını mahvediyor...

Hatırlıyorum da, Çilek ilk okul 1 ya da 2. Sınıftayken, erkek arkadaşı olmasını istediği çocuk için ele güne karşı yapayalnız öylede olmaz ki şarkısı söylemişti.

İşte yukarıda anlattığım şey buz dağının küçük kısmı. Çocuklar etkileniyor ne yazık ki.
 

Geri
Yukarı