14 Yaşında Para Biriktirmek

Bende 14 yaşımda köyde çalışarak almıştım. 1 ay gibi sürede 1600 lira kazandım çalışarak. Köy dediğim bizim tarlamızda ama sen nasıl kazanırsın bilmiyorum herkesin dediği gibi çırak olarak gir herhangi yerlere. Tanıdık yerler varsa oralara gir. Yaşın küçük diye sıkıntı çıkarabilirler diğer yerler.

Yalnız burası Türkiye dolar 6 TL ekonomi çökmüş insanlıktan hayır kalmamış millet bir birini kazıklama derdinde yaşam çok zor tek askeri ücret ile geçinmek çok zor.
Evet burası Türkiye. Her an çalışırken başına bir şey gelebilir. 300-500 Tl kazanacağım derken daha büyük zararlara da girebilirsin.

Tanıdık veya bilindik bi ortamda çalışmaya bak bazıları acımasız olabiliyor.

Bu yaşta 3000-4000 TL biriktiremezsin bari 1000 TL falan biriktir kalanını ailen alsın, yük olmamalıyım diye bir şey yok ihtiyacın varsa ve durumları el veriyorsa karşılamak durumundalar.
Aileniz temel ihtiyaç dışında ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda değil. Temel ihtiyaçtan kastım da barınma ve yemek bilgisayar istemek lükse giriyor kusura bakmayın. Konu sahibi arkadaş aileme yük olmayayım derken durumları yetmediğinden kendisi almak istemiş.

Bana kalırsa o yaşta kimse sizi bir işte çalıştırmak istemez. Bunun yerine ailenile hak edersem alabilir miyiz diye plan yapman gerek.

Öncelikle biraz saçmaladığımı düşünceksin fakat harçlıklarından istediğin miktarda(kendin seç senin kararın para arttır bir yandan ise amca,dayı,hala neyin varsa onlarla bu tarz konuları konuş onlara kendini sevdirirsen sana zaten ailenle görüşüp bir hediye alacaktır.Aynı zamanda derslerde de başarılı olduğuna çok alımlı ve kibar biri olmaya da dikkat edip ailene bu bilgisayarı hakettiğine bu kadar inandırırsan mutlaka sana bir miktar para vereceklerdir aralarında toplayıp üstelik harçlığından arttırdığın paraya da kat ve para elinde bir süre dursun bu süreyi değerlendirmek için bankada çocuk hesabı açıp paranı dolar ya da altın veya euro hangisini istersen herhangi birine yatırırsan da kazanç elde edersin bankadaki paran değerlenene kadar sen de etrafta bir tanıdığının dükkanı var ise çalış yok ise sana en yakın gelen en samimi gelen esnaf ie bir süre ısınmaya çalış ne biliyim işte okul çıkışında falan yanına git bir sohbet et...Bir süre sonunda ona ''Amca'' demene alışınca ve aranız iyice ısınınca sen ona bu bilgisayar konsusundan ve yanında çalışıp çalışamıyacağını sor sana hayır diyemeyecektir adamla anlaşıp bir süre sonra bankadaki paralar ile birlikte bu taktikle yaklaşık 2000/3000 hatta şansın yaver giderse belki 4000tl bile toplayabilirsin yardımcı olduysam ne mutlu

2500TL gibi bir para biriktirip ucuz bir yerden fırsatlı bir R3 2200G RX570 8GB bir bilgisayar alabilir veya indirim bulamazsan yine uygun fiyatlı bir yerden R3 2200G 16gb bir sistem toplayabilirsin.

bilgisayar olarak sana monitör dahi gtx 750ti ya da gt 1030lu x3440 ya da x5460 oc lu 8gb 1333 ya da 1600mhz cl16 ramlı 400w psu (+80 ya da değil) gigyabyte anakartlı estetik bir kasaya sahip cs go da en yüksekte neredeyse 100/120 fps alacağın bir pc önerebilirim istersen özel gel konuşalım
2500TL gibi bir para biriktirip ucuz bir yerden fırsatlı bir R3 2200G RX570 8GB bir bilgisayar alabilir veya indirim bulamazsan yine uygun fiyatlı bir yerden R3 2200G 16gb bir sistem toplayabilirsin.
bu dediğin sistem tam olarak ucuz sayımaz ve r3 2200g yanında apu sistem geldiği için fiyatını karşıayamayabilir
sonuçta zaten apu yu kullanmıyacağın için bos yere işlemciye ayırdığın paranın bir kısmı ona gidecek

Saçma bir soru olacak ama baban öğretmen mi ya da annen ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…