14 Yaşında Para Biriktirmek

Makaleler
4
Ben 14 yaşındayım. Bu yaz yeni bir bilgisayar alacağım ama aileme yük olmak istemiyorumç Sizce nasıl seri şekilde para biriktirebilirim? Aklımda format atmak var ama bunu nasıl yapacağım? Bunun için bir aracı falan gerekiyor. Bana yardım ederseniz sevinirim.

Ailene yük olmamak isteme düşüncen çok güzel. Böyle böyle erken yaşta sorumluluk sahibi olmayı, sorumluluk alabilmeyi öğrenirsin. İleride yaşıtlarından daha fazla sorumluluk alır ve önde olursun. Ama bu yaşta da zor bir iş kesinlikle yapma(Amelelik, taşı-getir, inşaat vb). Tanıdığınızın yeri, kafesi falan varsa git orada çalış ailenle anlaşsınlar sana günlük olarak paranı versinler. Marketlerde falan çalışmayı bekleme, 16 yaşından düşük çalıştırmıyorlar. Kendini fazla yoracağın işlere kesinlikle bulaşma, hayatı yaşaman gereken yaşlardasın. Bence ailen de yardım edecektir bu fikrini söyleyince. Dediğim gibi düşüncen güzel ama ailene önce söyle illa ki yardım edecektir.

Çalışabileceğin işler;
Berber de yerleri temizlersin, hem de bahşiş alırsın.
Kafede çalışabilirsin, bahşiş de alırsın.(Ailenin tanıdığı yer olsun, diğer kafeler de hakkını vermiyorlar).
Eczacı büroları var, ilaç sayıyorlar, raflara yerleştiriyorlar.
Fırın da çalışayım deme, yorarlar.

Yeteneğin varsa, herhangi bir enstrüman çalıyorsan; sahilde, meydanda, çarşıda ayak üstü bir yere geç çalmaya başla. İş olsun hangisi olursa olsun kafasındaysan bu işi yapabilirsin, yukarıdaki işlerden kazanacağın paranın daha fazlasını kazanırsın.

Birisinin aracılığıyla kendini sağlama alabileceğin bir garsonluk fena olmaz. Kafe gibi yerlerde çalışabilirsin. Berber veya bilgisayarcı gibi işleri kesinlikle tavsiye etmem, çünkü onlar iş öğrettiği için para vermez. Kafe gibi yerlerin tek sıkıntısı çok katakulliler olabilir. Onun için ya patronun iyi birisi olması lazım ya da tanıdıklar aracılığıyla girmek lazım. Format işine falan hiç girme bence.

Birisinin aracılığıyla kendini sağlama alabileceğin bir garsonluk fena olmaz. Kafe gibi yerlerde çalışabilirsin. Berber veya bilgisayarcı gibi işleri kesinlikle tavsiye etmem, çünkü onlar iş öğrettiği için para vermez. Kafe gibi yerlerin tek sıkıntısı çok katakulliler olabilir. Onun için ya patronun iyi birisi olması lazım ya da tanıdıklar aracılığıyla girmek lazım. Format işine falan hiç girme bence.
Yalnız yaşadığım yerde 3 tane cafe var :d sıkıntı orda.

Çocuk çalıştırmak suçtur. Çocuk istimarından başka bir şey değildir. Bence ailenle anlaş; okulumu başarılı şekilde bitirirsem ''bana istediğim şeyi alır mısınız?'' diye sor. Sana imkanları varsa hayır demeyeceklerdir.
Yalnız burası Türkiye. Dolar 6 TL, ekonomi çökmüş, insanlıktan hayır kalmamış millet. Bir birini kazıklama derdinde yaşam çok zor, tek askeri ücret ile geçinmek çok zor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı