14 yaşında şınav çekmede nasıl gelişilir?

Dambıllarınla her yerini çalıştırırsın istersen. Hareketi doğru yapman önemli, mesela o kolu çalışıyorsan dirseklerini oynatmamaya falan dikkat etmen lazım. Hareketleri öğrenmen lazım. Şınavda da göğsün tam yere değecek diye bri kaide yok olabildiğince inip kalkmaya odaklan. Kalkarken biraz daha yavaş kalkmaya çalış daha etkili olsun. Hareketleri şınav da dahil doğru yapmaya odaklan.
Hangi hareketi kaç tekrar kaç set yapmam gerektiği hakkında çok bir fikrim yok nereden bakmalıyım bir video veya yazı var mı bakabileceğim? Dambıllar çok ağır değil ama ona rağmen çoğu hareketi 20-25 tekrar anca yapabiliyorum. (Bu arada çok rahatsız ettim kusura bakmayın)

14 yaşındayım. Hiç şınav çekemiyorum aşırı kilolu değilim fakat biraz yağım var. Her gün 100-150 arası mekik çekmeye çalışıyorum fakat bir andan şınav da çekebilmek istiyorum. Evde 3 kilogramlık 2 dambıl var her gün 2-3 set 20 tekrar dumbell curl yapıyorum fakat çok bir işe yaramıyor. Günde 10-15 şınav çekebilecek hale gelmem için ne yapmam gerekiyor?

Dumbell curl yapmak bicepsi geliştirir ve şınav için en ufak katkısı olmaz. Şınavda ön omuz göğüs ve triceps kasları en çok kullanılanlar. Boy kilo yazın daha detaylı açıklama yapayım.

Hangi hareketi kaç tekrar kaç set yapmam gerektiği hakkında çok bir fikrim yok nereden bakmalıyım bir video veya yazı var mı bakabileceğim? Dambıllar çok ağır değil ama ona rağmen çoğu hareketi 20-25 tekrar anca yapabiliyorum. (Bu arada çok rahatsız ettim kusura bakmayın)
Direkt olarak bi rehber önerisinde bulunamayacağım. Youtubeda kendin araştırma yapıp işleyişi kavramaya çalışabilirsin. Yukardaki arkadaşta biraz açıklama yapar zaten. İyi geceler şimdiden.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı