14 yaşında yatırım yapılabilir mi?

Ben de senin yaşlarında aynı şekilde elime geçen parayı döviz yapmayı düşünmüştüm. Yaklaşık 2 yıl oldu sanırsam dolar 4 civarlarındayken elime geçen parayı herkes düşer yapma demesine rağmen yapmıştım. Sonuç şu an dolar 8.30 döviz hiçbir zaman düşmüyor, hiçbir zaman zararlı bir yatırım değil o yüzden tavsiye ediyorum.

Yatırım tavsiyesi vermedim zaten, ne alırsa alsın. Sadece bankacılık uygulamalarıyla oturduğun yerden değerli maden de döviz de alınabiliyor, paranı babana ver o alsın demek istedim.

Borsaya girebilmek için 18 yaşını doldurman gerekiyor diye biliyorum. Elden yapabilirsin kuyumcudan euro dolar veya altın tarzı alabilirsin. Fakat sana tavsiyem şuan uzak durman. Yaşın küçük daha borsada düzgün hamleler yapabilmen için sürekli izlemen, mantıklı ve ileriye dönük hareketler yapman gerek. Dersine odaklan yani. He ben günden güne fakirleşmek istemiyorum paramın her gün değer kaybetmesini istemiyorum dersen git euro al bence. (yatırım tavsiyesi değildir arkadaşlar ben öğüt verdim :D <yasalnedenler.txt> )

Döviz almak yatırım mıdır? Pek sanmam.

Yatırım, 2013'de 300$ verip PS4 almak yerine 40$'dan Netflix hisse senedi alıp, 2020'de bu hisseyi satıp kamyonla PS5 almaktır.

Ayrıca dolar 8.30 ise döviz alacağın zaman kuyumcuya ya da bu tarz döviz alan yerlere gittiğinde onlar sana doları 8.50'den satarlar. Yani sen 8.50 TL karşılığında 1$ alırsın. Ama iş, sen kendi elindeki doları satmaya geldiğinde, senin dolarını 8 liraya alırlar.

Bu aradaki al-sat makası çok açılacak. Ayrıca 1000+ dolar almadıkça, doların değer kazanması halinde sattığın zaman kâr edeceğini düşünsen bile, dolaylı yoldan elektriğe ve doğal gaza gelecek olan zam, o kârını yok edecek.

Senin şu an yapacağın en iyi yatırım, gidip test kitabı alıp bol bol test çöz. Yabancı dil öğren. Dersine çalış. 18-20 yaşına geldiğinde, üniversite sınavına girdiğinde o yapacağın test kitaplı yatırım, sana iyi bir üniversitede eğitim hakkı sağlayabilir :)

Döviz almak yatırım mıdır? Pek sanmam.

Yatırım, 2013'de 300$ verip PS4 almak yerine 40$'dan Netflix hisse senedi alıp, 2020'de bu hisseyi satıp kamyonla PS5 almaktır.

Ayrıca dolar 8.30 ise döviz alacağın zaman kuyumcuya ya da bu tarz döviz alan yerlere gittiğinde onlar sana doları 8.50'den satarlar. Yani sen 8.50 TL karşılığında 1$ alırsın. Ama iş, sen kendi elindeki doları satmaya geldiğinde, senin dolarını 8 liraya alırlar.

Bu aradaki al-sat makası çok açılacak. Ayrıca 1000+ dolar almadıkça, doların değer kazanması halinde sattığın zaman kâr edeceğini düşünsen bile, dolaylı yoldan elektriğe ve doğal gaza gelecek olan zam, o kârını yok edecek.

Senin şu an yapacağın en iyi yatırım, gidip test kitabı alıp bol bol test çöz. Yabancı dil öğren. Dersine çalış. 18-20 yaşına geldiğinde, üniversite sınavına girdiğinde o yapacağın test kitaplı yatırım, sana iyi bir üniversitede eğitim hakkı sağlayabilir :)

Bunuda biliyorum aileme altın yatırımı yaptiklari zaman diğer şeylerin zamlandigini söylüyorum. Ama iş birazda psikolojik. Dolar 4TL iken 10TL 8 TL iken 20 tlen olmasi ayni ama insan sayisal olarak para daha fazla oluncs mutlu oluyor.

Cebindeki paraya göre değişir. 500- 1.000 TL veya üzerinde mi? Üzerindeyse daha da değer kaybetmemesi için dövize veya emtiyaya yatırabilirsin.
Tabii kaç para olduğu önemli.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı