14 yaşındaki birinin harçlığı ne kadar olmalı?

Benim lisede harçlığım iyiydi. Sigara lise 2'de marlboroyla başladım. İlk biram da lise 1. sınıfta içtiğim, o dönem gençler hedeflenerek piyasaya çıkarılan ve blue jean gibi, gençlerin okuduğu pek çok magazinde reklamı yayınlanan Tuborg Cube idi. İnternet cafeye de çokça param kalırdı. Bu üçü başka başka çirkin işlere ve sosyal çevrelere kapı araladı.



Ailem ilgisiz değildi. O yaşta kafalar zehir ve asla anlamazsınız çocuk bir işi kafaya koyarsa.

Benim çocuğum olsa daha çocukluktan evde yemek yemeyi öğretirim. Dışarıdaki yemeğin ve insanların pisliğini ve kalitesizliğini ve iyi gıdanın önemini izah ederim. Kendisi evden hazırlayıp çantasına koymasını teşvik ederim her gün. Hem düzenli yaşaması için iyi bir çalışma. Yiyeceğini içeceğini evde hazırlasın. Harçlığı yol parasına gerek yok ise 0₺. Birlikte aylık alışveriş yaparız 30 tane kitkat 30 tane nestle çikolata 30 tane bisküvi 30 tane su 30 tane buzlu çay neyse sevdiği abur cubur onları alır kenara koyarız. Yemeğini zaten evde yapıyor. Yol parası da yok. Cüzdanına da bir 200 Lira ve ek kart koyarım sadece bazı öngörülemeyen işlere için kullanması için. 200 Lirayı harcaması güvenliğiyle alakalı bir konu haricine yasak. Onun dışında yok kırtasiye lazımdı şuydu buydu onları zaten bankadan izlerim nereye harcıyor görürüm.

Hobisi vesaire işler için de ben karar veririm gelir benden ister. Ne şımarması lazım ne de mahrum kalıp paraya hırslanması lazım. İkisi de yanlış. Çocuğun parayla işi yok. Zaten ben çocuk yapmayı düşünmüyorum. Ayrıca bu dönemde kolejde okutamayacaksanız çocuk yapmanızı önermem.

Ha eski usül ise yok bu dediklerin deli işi diyorsanız bir tavuk döner 35 bir açma 8 Lira. Bir gofret 8 Lira bir su zaten 14 Lira. Bu çocuk döner yerse 50 açma yerse 22 Lira harçlık lazım.
 
Son düzenleme:
Benim zamanımda (2000) 5 ilçe öteden okula gelen öğrenci de vardı (otobüs- minibüs), 2 sokak öteden gelen de vardı. Hafta içi harcama duruma göre değişir.

Hafta sonu eğlencesi için minimum 150 - 200 şart, ister sinemaya gider, ister oyun alır vs...

Zaten fastfood'da bir menu alsa gitti para 🤨
 
Ben 200TL alıyorum haftalık yemek için.
 
Bende 14 yaşındayım maddi durumuna bağlı ben 350 TL alıyorum.
 

Geri
Yukarı