1400 TL Fotoğraf Makinesi Önerisi

Buğra Ayaz

Hectopat
Katılım
20 Ağustos 2013
Mesajlar
97
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Makine Mühendisi
İyi akşamlar arkadaşlar. Benim bütçem 1300-1400 TL ve DSLR fotoğraf makinesi alacağım ancak cidden en ufak bir bilgi sahibi değilim sizce ne almaliyim? Ve gece çekim modları iyi olan bir makine istiyorum, bu ne olabilir? Makine alırken nelere dikkat etmeliyim? Bilen arkadaşlar engin bilgileriniz ile beni aydınlata bilir misiniz?
 
Dslr almandaki amaç nedir video mu fotoğraf mı genel amaçlı mı birde gece çekiminden kastın nedir video mu fotoğraf mı
 
Fotoğraf kardeşim. Aklimda nikon d7100 var ve gene nikon d5300 var. Fiyat skalami arttırdım. Fakat nikon d5300 da gövde de af motor yok bu çok büyük eksi yön. Ama işte çok kararsızım.
 
Canon EOS 600D kullanıcısıyım, aynı zamanda öneririm. Amatör kişiler için gayet kullanışlı bir fotoğraf makinesi. 1-2 gün kurcalamadan sonra anlamadığın bir mod kalacağını sanmıyorum.
 
Kardeşim ben birşey sormak istiyorum. Ben önceden fotoğraf makinesi kullandım ancak şimdi kendime alacağım ve kesin olarak kararım Nikon D7100. Soracağım şey şu; D7100 de gövdede AF motoru var. Bu yüzden lens alirken AF Motorsuz alabilirim değilmi?

Nikon gövdesinde AF motoru barındırıyor değil mi ya?

Nikon D7100

Güncel.
 
Canon kullandığım için nikonun af motoru konusunda birşey demem yanlış olur bilgim az,ama d7100 çok iyi bir makine hatta canon 7d m2 çıkarana kadar 7100 e rakip yoktu,bilgin olsun canon 2.el sirkilasyonu daha fazladır,ama dediğim gibi 7100 çok iyi makina yani birdaha FF makineye geçmediğin sürece değiştirmessin
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı