Tavsiyem ekran kartı alma 1400 lük sisteme apu işelmci al AMD A serisi sanırsam.Yoksa parana yazık.İyi performans istiyorsan parayı gözden çıkarman gerek veya AMD A işlemcilerini alıcaksın araştır yine ama tavsiyem 1400 lük sisteme ekran kartı almaman.Apu işlemci ne demek öyle soru sorarsan cevabım Apu işelmcinin içinde ekran kartı vardır.Bunu al biraz kasaya para(soğutma için) ver güncel anakart al(ileride ekran kartı takman için)iyi araştır.

1476383101837.png
1476383185021.png

Elinizde sabit diskinizin olduğunu varsayarsak ;
bu sistem ile maksimum ( bütçeye göre) oyun performansı alabilirsiniz.

Bence Skylake varken APU toplanmamalı.
SkylakeCore i 6xxxTock14 nmyani skylake intelin 6.nesil işlemcilerine verilen addır.
Bizim arkadaş 280 tl ye 6.nesil işlemci alabilrimi bilemiyorum.Apu daha mantıklı tabi zevkler ve renkler tartışılmaz derler o yüzden pek fazla bir şey demiyorum.(Küfür vs. etmiyeceğim fazla bir şey demiyorudman kasıt bu)yani araştır farkı sende anlayacaksın
[TBODY] [/TBODY]

SkylakeCore i 6xxxTock14 nmyani skylake intelin 6.nesil işlemcilerine verilen addır.
Bizim arkadaş 280 tl ye 6.nesil işlemci alabilrimi bilemiyorum.Apu daha mantıklı tabi zevkler ve renkler tartışılmaz derler o yüzden pek fazla bir şey demiyorum.(Küfür vs. etmiyeceğim fazla bir şey demiyorudman kasıt bu)yani araştır farkı sende anlayacaksın
[TBODY] [/TBODY]
Sizden bir önceki yorumda arkadaş 325 liraya 6. nesil işlemci önermiş. Bu arada sadece işlemciye bakmak çok saçma. Siz Skylake bir işlemci aldığınızda aynı zamanda DDR4 bir RAM ve uyumlu anakart da alıyorsunuz. AMD Zen gelince ne olacak bilinmez ama şu an tarih öncesi mimarili işlemci ve zamana göre eski anakart ile RAM almak mantıklı değildir. Ayrıca APU hiç bir zaman bir ne tam bir ekran kartıdır ne de tam bir işlemcidir. 2'sinin ortaya karışmış halidir. Neden paramı böyle bir şeye harcıyayım ki yer sıkıntım yok ise?

APU çok iyi bir sistemdir düşük bütçe için. Ama skylake sistem toplarsan sistemin daha güncel olur. Bence ekran kartı hariç Skylake sistemi topla. Bir süre öyle kullan. Sonra hoşuna giden iyi bir ekran kartı alabilirsin. Seçim sana kalmış.

[TBODY] [/TBODY]
Zaten araştırdığım için bunları diyorum. Güncel bir sistem toplamak daha iyidir. Geleceğe dönük olması ileride herhangi bir konuda hiçbir sıkıntı çıkarmaz. 100-200 daha fazla verirsin ama kafan rahat eder. Anlatmaya çalıştığım bu. Technopat' ın 1500 TL APU sistemi çok iyidir. Fakat Skylake sistem çıktıktan sonra kullanıcılara Skylake sistem tavsiye edilmiştir. Siteyi daha iyi takip etsen ne demek istediğimi anlayacaksın. Gerçekten Skylake toplayacak bütçesi yoksa veya bütçeyi arttıramıyorsa bu durumda en iyi sistem APU olacaktır.

Yanlış anlaşıldım. MSİ markasının kalitesinden bahsetmek istemiştim. Anakartla ilgili demedim. Tabi burda MSİ fanboyluğu yapmıyorum. Tabi Gigabyte markası da çok iyi bir markadır. Ama aynı model arasında 15 TL gibi bir fark söz konusu. Bu durumda ucuz olanı tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Ucuz olan MSİ markası olduğu için avantajdır dedim. Yoksa her marka kalitelidir. Kullanıcının kullanımına bağlı.

Anlıyorum, ama ucuz olanı seçmek her zaman iyi bir tercih olmayabilir.

Anlıyorum, ama ucuz olanı seçmek her zaman iyi bir tercih olmayabilir.
Tabi ki. Ama bütçe sıkıntısı da oluyor. Ucuz olan dediğim MSİ markası. Bence iyi bir tercihtir. Bütçeye uygun sistem toplamak her zaman öncelikli hedefimizdir. Bütçe yetmiyorsa ya biraz daha ekleyeceğiz, ya da kaliteli ve ucuz parçalar seçeceğiz. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. :D

Kardeşim benim ne güzel 1400 lira bütçen varmış, sen bu parayı harcama biraz daha dişini sık 200-300 lira kadar ekleme yap bütçene sana güzel bir sistem yapalım. Şimdi burada sana 1400 liralık sistem toplanır ama nereye kadar gider bilinmez, görüyorsun sürekli yeni ekran kartları geliyor sürekli hareketlilik var, biraz daha dişini sıkıp, az biraz bütçene ekleme yaparak, çok daha iyi sonuçlar alabilirsin.

Bu parayla SSD li bir AMD A10 7890K sistemi toplanabilecek en iyi sistemdir. 1-2 sene sonra üzerine bir de ekran kartı takıldığında tadından yenmez.

200 250 TL daha eklersen i3 6100 GTX 750 tipli bir sistem de fena olmaz aslında. Tercih tamamen sana kalmış. Vesselam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı