1400 TL’ye monitör tavsiyesi

Arkadaşlar, hangi monitörü almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Arkadaşlar, hangi monitörü almalıyım?

Acer en iyisi aralarında Free Sync şart yalnız o monitör de şikayetler var alt taraftaki ayaklıklar siyah değil de kırmızı geliyor.
Samsung olanı tabii ki.
Buradan alırsanız, Mortal Kombat 11 oyunu hediye ediliyor.

Monitör 4 ms alınmaz oyun oynuyorsan.

Son düzenleme:
@Klerwsky Monitör hakkında zerre bilgin yok anlaşılan, 4ms ile 1ms arasında hiçbir fark yok. 5ms monitör ve ardından 1ms monitör kullanmış birisi olarak söylüyorum, o fiyatta en iyi monitör CRG50'dir. Gidip biraz araştır, daha Free-Sync destekli monitörleri yok diye bahsediyorsun.

@Klerwsky monitör hakkında zerre bilgin yok anlaşılan, 4ms ile 1ms arasında hiçbir fark yok. 5ms monitör ve ardından 1ms monitör kullanmış birisi olarak söylüyorum, o fiyatta en iyi monitör CRG50'dir. Gidip biraz araştır, daha Free-Sync destekli monitörleri yok diye bahsediyorsun.

1ms 4 ms arasında fark vardır. FPS oyununda adamlar boşuna mı 0.5 ms üretiyor?
Ben arkadaşın atığı monitörler arasından en iyisi olanı söyledim.

1 Ms ile 4 ms arasında fark var fakat panel gibi konulardan taviz vermeyi gerektirecek kadar değil. Ghostingi göreceğim deyip çok dikkatli baktığınızda hafif gözüküyor fakat oyununuzu oynamaya bakarsanız hiç ama hiç gözükmüyor.

FPS tarzi oyunlarda Hz'de onemlidir. MS de. Sebebi şu görüntüdeki her bir kareyi yuksek HZ sayesinde ekran kartından aldigin FPS'yi sana isleyip yetistirir. Ms'de bu yüksek hizlarda renklerin yetismesini gösterir. Yani paneldeki pixellerin tepki süresini gösterir. Örnek olarak şöyle diyebiliriz bir savaş oyununda hizlica karanlik bir ortamdan isikli ortama gecisteki renk yogunlugunun farkini sana gercege en yakin sekilde hissettirmesidir.
Tartışmasız Samsung olanı almalısın. Bu fiyata hem VA panel hem de 144Hz. @Klerwsky en iyi dediğiniz monitör TN panel kullanıyor. 4 ms olsun VA panel olsun.

Rekabetçi ve FPS oyunu oynuyorsanız benim için hız, tepkime süreleri, yanıt verme süreleri, giriş gecikme süreleri önemli diyorsanız TN panel öneririm.
Tartışmasız Samsung olanı almalısın. Bu fiyata hem VA panel hem de 144Hz. @Klerwsky en iyi dediğiniz monitör TN panel kullanıyor. 4 ms olsun VA panel olsun.

Yok FPS oyunu için o kadar önemli değil benim için diyorsanız fark etmez Samsung'da seçebilir.

[QUOTE="Klerwsky, post: 6472882, member:
1ms 4 ms arasında fark vardır. FPS oyununda adamlar boşuna mı 0.5 ms üretiyor?
Ben arkadaşın atığı monitörler arasından en iyisi olanı söyledim.
[/QUOTE]

Sen bir 0.5 ms ile 5 ms arasındaki farkı anlayabiliyorsan seni bulayım tebrik edeceğim gerçekten gözlerin çok net herhalde ulan milisaniye milisaniye zaten piyasadaki monitörlerin çoğu 1 milisaniye göstermek için koyulmuştur normalde 4 5 msdir :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı