14000 TL Bilgisayar Toplama

Ekstremum

Decapat
Katılım
20 Mayıs 2019
Mesajlar
55
Arkadaşlar şu şekilde PC toplamayı düşünüyorum sizce mantıklı seçimler yapmış mıyım? (Anakart-işlemci-ekran kartı 7 Temmuzda çıkıyor)

* Klavye: Corsair Gaming K95 RGB Platinum - Cherry MX Speed Türkçe
* Fare: Zowie EC2- B
* Kulaklık: Kingston HyperX Revolver S
* Mousepad: Steelseries QcK XXL
* Monitör: Asus ROG Strix XG248Q
* Kasa: CM MasterBox MB520 3x120mm
* Güç kaynağı: High Power 750W 80+ Gold 14cm Fanlı Tam Modüler Güç Kaynağı
* Anakart: X570
* Ekran Kartı: AMD Navi
* İşlemci: Ryzen 5 3600x
* RAM: Kingston 16GB (8x2)3200MHz DDR4 RGB
* SSD: Samsung 970 Evo Plus NVMe 500GB 3500MB/s-3300MB/s
 
Bu özelliklerdeki bilgisayarlarla ne yapıldığını hep merak etmişimdir. Güzel gözüküyor.
Kardeşim ben 8 yaşından beri bilgisayar oynuyorum ve şu an üni sınavına hazırlanıyorum sınavdan sonra babam ile konuştuk bu bütçeyle PC alacağım yani PC aşığıyım aslında bazıları arabaya modifiye yapar vs. Çok bir şey yapmayacağım ama LOL, CS GO gibi oyunlar oynuyacağım arkadaşlar ile. Ayrıca LOL turnuvalarına gideceğiz. İyi bir şey olsun istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim ben 8 yaşından beri bilgisayar oynuyorum ve şuan üni sınavına hazırlanıyorum sınavdan sonra babam ile konuştuk bu bütçeyle pc alacağım yani pc aşığıyım aslında bazıları arabaya modifiye yapar vs.Çok bişey yapmıcam ama lol ,cs go gibi oyunlar oynuyacağım arkadaşlar ile.Ayrıca lol turnuvalarına gideceğiz.İyi bişey olsun istiyorum.
Lol vs CS:GO oynamak için 14K ayırmaya gerek yok bence :D
 
Biliyorum belirtecektim ama okuyanın anlayacağını düşündüm.(amd işlemci ve kart alacağımı ve daha çok diğer bileşenlerde yardım istedim)

Cooler Master Masterbox MB511 almanız daha uygun olacaktır. Ön tarafı mesh, hava sirkülasyonu daha iyi:Captcha Verification

PSU olarak Corsair RM 750i:Captcha Verification

Bu ikisini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. İşlemci ve ekran kartı piyasaya çıkınca karar vermenizi öneririm. Bunlar haricindeki OEM bileşenleri iyi. Aksesuarlar, kişinin zevkine ve konforuna kalmış.
 
Sistem fena sayılmaz. Ben de yakın bir zamanda o civar bir sistem almayı planlıyordum ama navi 3080 veya Ryzen 5 3600X işemcilerini beklemeye zamanın yok biraz sabırsızım denebilir. Ben şu parçaları tercih ettim.
Monitor olarak ise 1000-1500 TL arası bir şey alacağım ama daha karar vermedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Cooler Master Masterbox MB511 almanız daha uygun olacaktır. Ön tarafı mesh, hava sirkülasyonu daha iyi:Captcha Verification

PSU olarak Corsair RM 750i:Captcha Verification

Bu ikisini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. İşlemci ve ekran kartı piyasaya çıkınca karar vermenizi öneririm. Bunlar haricindeki OEM bileşenleri iyi. Aksesuarlar olarak kişinin zevkine ve konforuna kalmış.
Önerin için teşekkürler gerekli araştırmayı yapıp değerlendireceğim. Ayrıca günde 10 saat veya daha üzeri açık kalabilir. Kasanın gerçekten güzel şekilde soğutmasını istiyorum. Sizce sıvı soğutmaya gerek var mı? (Overclock yapmayacağım.)
Lol vs CS:GO oynamak için 14K ayırmaya gerek yok bence :D
Sizin düşünceniz budur saygı duyarım. Ama 240 hz bir mönitörle profosyonelce oynamak istiyorum ayrıca 4-5 yıl gerekirse daha uzun süre eklemeler ve parça değişikliği yaparak oynamak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı